Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Αρώνη

Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Αρώνη

Τελέστηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η κηδεία του τραπεζίτη και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιώργου Αρώνη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελέστηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η κηδεία του τραπεζίτη και προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιώργου Αρώνη.

Στην κηδεία, στο κοιμητήριο Καλλιθέας, παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και εκπρόσωποι του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου. Παρέστησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ της Αlpha Bank Βασίλης Ράπανος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βασίλης Ψάλτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Παύλος Μυλωνάς, καθώς επίσης και οι Γιάννης Αλαφούζος, Απόστολος Ταμβακάκης, Μιχάλης Κολακίδης, Νίκος Καραμούζης, Γιώργος Ζαννιάς, Ευτύχης Βασιλάκης, Γιάννης Μαντζουράνης, Νίκος Πιμπλής, Δημήτρης Τσιμπανούλης, Σπύρος Φιλάρετος.

Ο Γιώργος Αρώνης ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Ελληνες τραπεζίτες της γενιάς του και ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος και τη σεμνότητά του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ABN Amro, φτάνοντας μέχρι τη θέση του γενικού διευθυντή καταναλωτικής πίστης. Το 1999, επί διοίκησης Θεόδωρου Καρατζά, προσελήφθη στην Εθνική Τράπεζα και το 2002 έγινε γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Alpha Bank, στην οποία μεταπήδησε το 2004 ως επικεφαλής της λιανικής τραπεζικής. Το 2006 ανέλαβε εντεταλμένος γενικός διευθυντής και το 2008 γενικός διευθυντής. Τον Μάρτιο του 2017 τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, με αρμοδιότητα για τη λιανική τραπεζική, τις επιχειρήσεις, αλλά και για το δίκτυο στο εξωτερικό.

Το 2018 ήταν υποψήφιος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά απέσυρε την υποψηφιότητά του, προκειμένου να μη διχαστεί το διοικητικό συμβούλιο σε μια ψηφοφορία που φαινόταν ότι θα είναι οριακή.

Παρέμεινε για ένα διάστημα στην τράπεζα ως ειδικός σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Ψάλτη και τον Ιούλιο του 2020 έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή