Ορεινή κατασκήνωση στα μονοπάτια του Ράλλυ Ακρόπολις

Ορεινή κατασκήνωση στα μονοπάτια του Ράλλυ Ακρόπολις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκείνο που σου εντυπώνεται περισσότερο από όλα στο μυαλό είναι ο ήχος. Αυτό το τρομακτικό ουρλιαχτό του μοτέρ που αντηχεί στις χαράδρες και τις κορυφές των βουνών, σαν όλοι οι δαίμονες της κόλασης να έχουν βγει ορεινή εκδρομή για να πάρουν τον… αέρα τους. Πρώτα λοιπόν τους ακούς. Περνούν 5, 10, 15 δευτερόλεπτα και μετά τους βλέπεις να ξεπροβάλλουν από τη στροφή με τη μία ρόδα να αγγίζει το χώμα και τις υπόλοιπες τρεις στον αέρα, σε ένα απίθανο χορευτικό που διαρκεί κλάσματα του δευτερολέπτου, μια και πολύ σύντομα έχουν εξαφανιστεί, μέσα στην επόμενη λόχμη. Τον ίδιο δρόμο το δικό σου τζιπάκι –που το καμαρώνεις– τον πέρασε πριν από λίγες ώρες αγκομαχώντας.

Ολα αυτά φυσικά τα είδαμε και τα ακούσαμε πάνω στα βουνά της Φθιώτιδας, στην περιοχή της Παύλιανης, όπου διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο το καταπληκτικό κομμάτι του Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Ο περίφημος αγώνας ξαναμπήκε φέτος έπειτα από οκτώ χρόνια στο καλαντάρι του πρωταθλήματος WRC και οι πολυάριθμοι «πιστοί» του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν έχασαν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά. Τα παρθένα ελατοδάση γέμισαν κατασκηνωτές ή και επισκέπτες της μίας μέρας, που έκαναν την εκδρομή στη φύση, ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους το θέαμα, και έφυγαν γεμάτοι εικόνες και συναισθήματα – οι περισσότεροι ευτυχώς μάζεψαν και τα σκουπίδια τους φεύγοντας. 

Το να περνάς βέβαια τη νύχτα υπαίθρια στα 1.500 μέτρα, ακόμα και στα μέσα Σεπτέμβρη, δεν είναι απλή υπόθεση. Το κρύο ήταν όντως τσουχτερό, ωστόσο το πρωί ο λαμπερός ήλιος ζέστανε ανθρώπους και… αυτοκίνητα, με τα τελευταία να μπαίνουν αφηνιασμένα στην ειδική διαδρομή, οδηγημένα από αυτούς τους απίθανους δεξιοτέχνες της ταχύτητας. 

Διοργανωτές και… φωτορεπόρτερ προσπάθησαν να τους δυσκολέψουν, πάντως, ακόμα και δημιουργώντας τεχνητές λιμνούλες για περισσότερα εφέ στις φουρκέτες. Εκείνοι ωστόσο συνέχιζαν σαν να μην τρέχει τίποτα. Ο Φινλανδός νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις, Κάλε Ροβάνπερα, έχει γεννηθεί μόλις το 2000, ωστόσο βλέποντάς τον να γλιστράει στο χώμα με το Toyota Yaris πίστευες ότι έχει περάσει δύο ζωές πίσω από το τιμόνι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή