Μείωση ιικού φορτίου στα λύματα, εκτός από Πάτρα και Ιωάννινα

Μείωση ιικού φορτίου στα λύματα, εκτός από Πάτρα και Ιωάννινα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθεροποιητικές και πτωτικές τάσεις δείχνουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων στα αστικά λύματα την εβδομάδα από 6 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου, με εξαίρεση την Πάτρα και τα Ιωάννινα, όπου υπήρξε αύξηση.

Στην ανάλυση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού, αναφέρονται τα εξής:

Παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 2 από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Οι καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (+60%) και στα Ιωάννινα (+59%).

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στον Άγιο Νικόλαο και στην Ξάνθη, όπου οι μεταβολές στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο κυμάνθηκαν από -3% έως +6%.

Πτωτικές τάσεις στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν σε 5 από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Καθαρά πτωτική τάση παρατηρήθηκε στον Βόλο (-50%), ενώ οριακές ήταν οι μειώσεις στη Θεσσαλονίκη (-32%), στο Ρέθυμνο (-28%), στην Αλεξανδρούπολη (-27%) και στην Αττική (-27%).

Μείωση ιικού φορτίου στα λύματα, εκτός από Πάτρα και Ιωάννινα-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή