Πανεπιστήμια: Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ΑΕΙ

Πανεπιστήμια: Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ΑΕΙ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι τρεις στους τέσσερις φοιτητές -73,55 το ακριβές ποσοστό- έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή έχουν νοσήσει. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Παιδείας και αποτελούν ένα ισχυρό «όπλο» υπέρ της διά ζώσης λειτουργίας των ΑΕΙ για το νέο ακαδημαϊκό έτος που αρχίζει τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάζει η «Κ», από τους 513.151 φοιτητές 377.080 είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Εξ αυτών, οι 349.206 (το 68%) έχουν εμβολιαστεί με μία ή δύο δόσεις και οι 27.874 (26,5%) έχουν νοσήσει. Άλλοι 136.071 φοιτητές (ποσοστό 26,5%) είναι ανεμβολίαστοι. 

Διαβάστε επίσης: Προσλήψεις σε ΑΕΙ για έλεγχο πιστοποιητικών των φοιτητών

Ανά πανεπιστήμιο το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμένων έχει το ΕΜΠ 78% και ακολουθούν, το ΕΑΠ (77%), το ΕΚΠΑ (73%) και τα Πειραιώς και Πάντειο (με 72% έκαστο).

Πανεπιστήμια: Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ΑΕΙ-1

Το μικρότερο ποσοστό εμβολιασθέντων έχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (58%) εάν εξαιρέσουμε τις τέσσερις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες που όλες έχουν χαμηλότερα ποσοστά. Οι Εκκλησιαστικές Ακαδημίες βέβαια, αντίστροφα έχουν τα υψηλότερα ποσοστά νόσησης (από 7% έως 11%).

Αναλυτικά τα ποσοστά

Πανεπιστήμια: Τα ποσοστά εμβολιασμού ανά ΑΕΙ-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή