ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναχώρησαν για Σαουδική Αραβία οι Patriot

Αναχώρησαν για Σαουδική Αραβία οι Patriot

Παρουσία του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή για την αναχώρηση προς το Ριάντ της πυροβολαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων τύπου Patriot, που θα συνοδεύεται από προσωπικό το οποίο θα συστήσει την Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας. Επιπλέον, παρόντες ήταν οι πρέσβεις της Σαουδικής Αραβίας και του Κουβέιτ στην Αθήνα, ο Αμερικανός επιτετραμμένος Ντέιβιντ Μπέργκερ καθώς και οι αμυντικοί ακόλουθοι.

«Η ανάπτυξη της πυροβολαρχίας αντιαεροπορικού συστήματος Patriot της Πολεμικής Αεροπορίας θα ενισχύσει την προστασία κρίσιμων υποδομών ενέργειας της φίλης Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες είναι κομβικής σημασίας για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια», δήλωσε κατά την τελετή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Π.Α., ο κ. Παναγιωτόπουλος τους χαρακτήρισε «πρεσβευτές» της Ελλάδας όχι μόνο στη Σαουδική Αραβία, αλλά ευρύτερα, σε μια περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Αθήνα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος σημείωσε ότι «η σχέση που έχουμε με τους Σαουδάραβες εταίρους μας είναι ειλικρινής, εδράζεται στη φιλία και την αμοιβαία εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και εργαζόμαστε για την περαιτέρω εμβάθυνσή της, η οποία θα λειτουργήσει προς αμοιβαίο όφελος και των δύο χωρών αλλά και γενικότερα υπέρ των χωρών εκείνων που επιθυμούν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας».