Ληστεία σε τράπεζα στη Μητροπόλεως: Με θητεία σε… φυλακή και αντιεξουσιαστικό χώρο οι βασικοί ύποπτοι

Ληστεία σε τράπεζα στη Μητροπόλεως: Με θητεία σε… φυλακή και αντιεξουσιαστικό χώρο οι βασικοί ύποπτοι

Για τους βασικούς υπόπτους έχουν προκύψει ενδείξεις από δύο ένοπλες ληστείες που φέρονται να διέπραξαν σε Πετράλωνα και Μεταμόρφωση

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνωστοί στην αστυνομία είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι δράστες της χθεσινής ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μητροπόλεως. Ο ένας περιγράφεται ως άτομο με επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για υπόθεση οπλοκατοχής. Ο δεύτερος φέρεται να έχει εμπλοκή σε αμιγώς ποινικές υποθέσεις.

Για τους βασικούς υπόπτους έχουν προκύψει ενδείξεις από δύο ένοπλες ληστείες που φέρονται να διέπραξαν στο λεκανοπέδιο Αττικής. Η πρώτη από αυτές διαπράχθηκε στις 12 το μεσημέρι της 10ης Αυγούστου στην Εθνική Τράπεζα, στα Πετράλωνα. Οι δύο δράστες που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με χειρουργικές μάσκες μπήκαν στο υποκατάστημα που βρίσκεται στην οδό Τριών Ιεραρχών, κρατώντας ο ένας καλάσνικοφ και ο δεύτερος πιστόλι. Αρπαξαν χρήματα από ταμείο και διέφυγαν. Η δεύτερη ένοπλη ληστεία που μπήκε εκ νέου από χθες στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έγινε στις 18 Αυγούστου, στη Μεταμόρφωση. Τότε, ένας δράστης που και αυτός είχε καλύψει το πρόσωπό του με χειρουργική μάσκα μπήκε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Νίκης, και υπό την απειλή όπλου άρπαξε 11.000 ευρώ. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πιθανό και τις τρεις ληστείες να διέπραξε το ίδιο δίδυμο δραστών. Αισιοδοξούν ότι από τη συσχέτιση των υποθέσεων θα συγκεντρώσουν στοιχεία ικανά να τους οδηγήσουν στα ίχνη των οπλοφόρων. 

Η χθεσινή ληστεία έγινε στις 11.35 π.μ. στην οδό Μητροπόλεως 53. Οι δράστες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με χειρουργικές μάσκες, ενώ ο ένας απ’ αυτούς φορούσε γυαλιά ηλίου και καπέλο. Μπήκαν ο ένας μετά τον άλλο παριστάνοντας τους πελάτες. Ο πρώτος κατευθύνθηκε προς τον ταμία προφασιζόμενος ότι ενδιαφέρεται να κάνει κάποια συναλλαγή. Ακολούθησε ο συνεργός του, που μπήκε στο υποκατάστημα έχοντας μαζί του ένα σακίδιο πλάτης. Μόλις βρέθηκαν και οι δύο εντός του υποκαταστήματος έβγαλαν ο πρώτος ένα πιστόλι και ο δεύτερος ένα όπλο καλάσνικοφ που μέχρι εκείνη την ώρα είχε κρυμμένο στο σακίδιό του. Αρπαξαν από ένα ταμείο 13.000 ευρώ και στη συνέχεια βγήκαν από το υποκατάστημα υποχρεώνοντας μια υπάλληλο να τους ανοίξει την πόρτα εξόδου της τράπεζας. Ακολούθησαν έρευνες της Αμεσης Δράσης για τον εντοπισμό τους, ενώ κλιμάκια αστυνομικών της Ασφάλειας συγκέντρωναν βίντεο από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να ανασυνθέσουν το δρομολόγιο διαφυγής τους.  

Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών, οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, φορούσαν βερμούδες, ο ένας είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στο χέρι, ενώ κατά τη διάρκεια της ληστείας προχώρησαν σε υβριστικά σχόλια «κατά του συστήματος».  Τακτική που ακολουθούν συνήθως αναρχικοί – ληστές. Καθόλου τυχαία, για τις εξελίξεις στην υπόθεση ενημερωνόταν χθες και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, με την ευθύνη της προανάκρισης πάντως να διατηρεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή