Έβρος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 25χρονο Σύρο

Έβρος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 25χρονο Σύρο

Οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο νεαρός δέχτηκε πυρά από Τούρκους στρατιώτες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο συμπέρασμα ότι ο 25χρονος Σύρος, που βρέθηκε από συνοριοφύλακες βαριά τραυματισμένος στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, δέχτηκε πυρά από Τούρκους στρατιώτες φέρεται να καταλήγουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση. Το περίεργο αυτό περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της 2ας Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., συνοριοφύλακες από την Αστυνομική Διεύθυνση Eβρου εντόπισαν στην ελληνική όχθη του ποταμού τον 25χρονο Σύρο μέσα σε πλαστική βάρκα. Εφερε βαρύ τραύμα από όπλο στον δεξιό μηρό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για νοσηλεία. Την έρευνα για το περίεργο αυτό συμβάν ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ορεστιάδας, τα στελέχη της οποίας πήραν κατάθεση από τον 25χρονο αλλά και τους Ελληνες συνοριοφύλακες που βρίσκονταν στο σημείο όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν. Τι προέκυψε από την προανάκριση;

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι η σφαίρα προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στο μηριαίο οστό του 25χρονου. Τραύμα που παραπέμπει σε βαρύ –στρατιωτικού τύπου– οπλισμό. Η βολίδα πάντως δεν βρέθηκε αυτούσια, αλλά μόνο θραύσματά της που δεν ήταν πρόσφορα για περαιτέρω εγκληματολογική έρευνα. 

Ο νεαρός κατά την εξέτασή του από αστυνομικούς φέρεται να δήλωσε ότι συμμετείχε σε ομάδα μεταναστών που με φουσκωτή βάρκα διέσχισαν το μεσημέρι της 2ας Σεπτεμβρίου τον ποταμό Eβρο, κινούμενοι από την τουρκική προς την ελληνική όχθη. Τη στιγμή της αποβίβασής τους στην ελληνική όχθη ο 25χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία Ελλήνων συνοριοφυλάκων στο σημείο και για να αποφύγει τη σύλληψη μπήκε εκ νέου στη βάρκα και προσπάθησε να απομακρυνθεί, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τράπηκαν σε φυγή. 

Θεωρείται πιθανό Τούρκοι στρατιώτες να παρακολουθούσαν όσα συνέβαιναν στην ελληνική όχθη και να πυροβόλησαν με στόχο να καταστρέψουν τη φουσκωτή βάρκα και να αποτρέψουν τον νεαρό να επιστρέψει επί τουρκικού εδάφους. Το αποτέλεσμα ήταν ο άτυχος Σύρος να τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα στον μηρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή