ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με όπλα του 1911 η φρουρά των φυλακών – Επιστολή της Ομοσπονδίας στο ΥΠΡΟΠΟ (φωτογραφίες)

Με όπλα του 1911 η φρουρά των φυλακών – Επιστολή της Ομοσπονδίας στο ΥΠΡΟΠΟ (φωτογραφίες)

Για απαρχαιωμένο οπλισμό των Εξωτερικών Φρουρών των φυλακών κάνει λόγο σε επιστολή της, μεταξύ άλλων και προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.), ζητώντας αντικατάσταση των περιστρόφων που χρησιμοποιούνται από σύγχρονα πιστόλια. 

«Από αρχής ανάληψης των υπηρεσιακών της καθηκόντων η Εξωτερική Φρουρά διέθετε ως ατομικό οπλισμό τα «αποφόρια» της Ελληνικής Αστυνομίας, περίστροφα διαμετρήματος 0,32 cal του 1911 και 1917 καθώς και περίστροφα διαμετρήματος 0,38 cal. του 1935 και του 1950. Προσπάθειες αντικατάστασης τους έγιναν το 2003 και το 2008 αλλά δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν τελεσφόρησαν», τονίζεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, με την Ομοσπονδία να παραθέτει και σχετικές φωτογραφίες.

Με όπλα του 1911 η φρουρά των φυλακών – Επιστολή της Ομοσπονδίας στο ΥΠΡΟΠΟ (φωτογραφίες)-1

«Οι προφορικές διαβεβαιώσεις πολιτικών μας προϊσταμένων, πως η αντικατάσταση των περιστρόφων με σύγχρονα πιστόλια θα ήταν κάτι «εύκολο», μας άφηνε με ένα αίσθημα ικανοποίησης. Αντ’ αυτού όμως και σχεδόν 2 χρόνια μετά, φαίνεται πως η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και η χορήγηση σύγχρονου ατομικού οπλισμού, όχι μόνο δεν ήταν «εύκολη», αλλά η δυσκολία αφορά μόνο την Υπηρεσία μας, αφού το Υπουργείο για άλλες «συστεγαζόμενες» Υπηρεσίες εντός αυτού, προκηρύσσει με ευκολία διαγωνισμούς χιλιάδων πιστολιών διανέμοντάς τα παντού, πλην της Εξωτερικής Φρουράς», συμπληρώνει η Ομοσπονδία.

Με όπλα του 1911 η φρουρά των φυλακών – Επιστολή της Ομοσπονδίας στο ΥΠΡΟΠΟ (φωτογραφίες)-2

Σημειώνεται επίσης πως «η ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς την Υπηρεσία μας ήταν και παραμένει, να φροντίσει ο κάθε Εξωτερικός Φρουρός να έχει σύγχρονο ατομικό οπλισμό, παρόλο που πολλοί συνάδελφοί μας στο πέρασμα των ετών και περιμένοντας την ανύπαρκτη μέριμνα των επί σειρά ετών πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων της, προέβησαν σε αγορά δικού τους, επιβαρυνόμενοι με ποσά άνω των 700,00 ευρώ έκαστος».