Άγιο Όρος: Τέσσερις μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου με covid

Άγιο Όρος: Τέσσερις μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου με covid

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τέσσερα μέλη του κοινοβίου της υπό κατάληψη από ζηλωτές μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη με κορωνοϊό.

Οι μοναχοί εξετάστηκαν αρχικά, με ύποπτα συμπτώματα, από γιατρούς του Κέντρου Υγείας των Καρυών οι οποίοι τους παρέπεμψαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί και νοσούν από covid-19.

Το κοινόβιο της παράνομης, όπως έχει χαρακτηριστεί από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αλλά και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, Μονής Εσφιγμένου αριθμεί περί τους 110 φανατικούς ζηλωτές και αποτελεί προπύργιο των αρνητών του εμβολιασμού. Μάλιστα πολλοί εξ αυτών πρωτοστατούν σε εκτός του Αγίου Όρους διαδηλώσεις εναντίον του εμβολίου.

Καθώς διακηρύσσουν ότι δεν πιστεύουν ότι ο ιός υπάρχει ή αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο και έρχονται σε επαφή με πιστούς στην κοσμική κοινωνία χωρίς να λαμβάνουν κανένα μέτρο, επικρατεί σύγχυση για το εάν η Μονή, που δεν διατηρεί επαφές με την υπόλοιπη αγιορείτικη κοινωνία και τις επίσημες εκκλησιαστικές ή κοσμικές αρχές, κατόπιν αυτού έχει τεθεί σε καραντίνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των νοσηλευομένων είναι και ο υπ’ αριθμ 2 στην ιεραρχία της Μονής, ο οποίος εθεάθη να διαδηλώνει στην «πρώτη γραμμή» των αντιεμβολιαστικών συγκεντρώσεων στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Με το που επέστρεψε στον Άθω εμφάνισε κορωνοϊό και είναι άγνωστο εάν έχει μολύνει και άλλα μέλη του κοινοβίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή