Αεροπυρόσβεση: Ενίσχυση με δύο ακόμη Erickson

Αεροπυρόσβεση: Ενίσχυση με δύο ακόμη Erickson

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. η προμήθεια δύο ελικοπτέρων βαρέος φορτίου τύπου Erickson S64 και η προμήθεια 11 αμφίβιων αεροσκαφών πυρόσβεσης Air Tractor για τα νησιωτικά συμπλέγματα, όπως ανακοίνωσε χθες το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, κινητικότητα αναμένεται να υπάρξει το προσεχές διάστημα στο θέμα της προμήθειας νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Canadair τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο που έχει καταρτίσει η Πολιτική Προστασία, μέσω του προγράμματος προμηθειών «Αιγίς», ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, η χώρα μας θα προχωρήσει σε προμήθεια συνολικά 8 νέων αεροσκαφών CL 515.

Τα έξι από αυτά θα ενταχθούν στον εθνικό στόλο αεροπυρόσβεσης, επισπεύδοντας την αντικατάσταση των γερασμένων CL 215.

Η αγορά των υπόλοιπων δύο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 90% από κοινοτικά κονδύλια και τα αεροσκάφη θα ενταχθούν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας – RescEU.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή