ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Σοβαρός τραυματισμός 6χρονου παιδιού κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ

Διασωληνωμένο νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας ένα παιδί 6 ετών που τραυματίστηκε σοβαρά λίγο μετά τις 12 στο κέντρο της πόλης όταν κατά τη διάρκεια αγώνα αυτοκινήτων (καρτ) δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών να προσκρούσει στα κάγκελα τραυματίζοντας το μικρό παιδί.

Πάτρα: Σοβαρός τραυματισμός 6χρονου παιδιού κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ανήλικος έξι ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το μεσημέρι την στιγμή που παρακολουθούσε αγώνες κάρτ, στο κέντρο της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θα παραμείνει για τουλάχιστον 24 ώρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον τραυματισμό του ανήλικου, ενώ οι υπεύθυνοι της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων έχουν οδηγηθεί στο Β΄ αστυνομικό τμήμα της Πάτρας. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό ο εισαγγελέας υπηρεσίας.

Όσον αφορά στις συνθήκες τραυματισμού του ανήλικου, σύμφωνα με την αστυνομία, ο εξάχρονος παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου.

Κάποια στιγμή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, αυτοκίνητο που συμμετείχε σε αγώνες καρτ κτύπησε το παιδί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων (pelop.gr) το ατύχημα συνέβη όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών να προσκρούσει στα κάγκελα τραυματίζοντας το μικρό παιδί. Κατά την ίδια πηγή, το μονοθέσιο όχημα έσπασε τα κάγκελα και προσγειώθηκε ανάποδα με τον οδηγό στο έδαφος.

Αμέσως μετά, ο εξάχρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο αρχικά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, όπου εκεί οι γιατροί το διασωλήνωσαν και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.