Μ. Παγώνη: Τρίτη δόση σταδιακά στις περισσότερες ομάδες πληθυσμού

Μ. Παγώνη: Τρίτη δόση σταδιακά στις περισσότερες ομάδες πληθυσμού

Νέα έκκληση προς τους γονείς, προκειμένου σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12 ετών, απηύθυνε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα έκκληση προς τους γονείς, προκειμένου σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού τα παιδιά άνω των 12 ετών, απηύθυνε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι τα συμπτώματα στα παιδιά, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν είναι ιδιαίτερα βαριά και περιλαμβάνουν πυρετό, πονόλαιμο και κόπωση. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό και ορισμένα εξ αυτών ενδέχεται να χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Ως προς τα σχολεία, επεσήμανε ότι οι όποιες επιπτώσεις από το άνοιγμά τους θα φανούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η μάχη της πειθούς στην «αρένα» του Διαδικτύου

Τρίτη δόση

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση, η κ. Παγώνη επεσήμανε ότι «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή».

Είπε επίσης, επικαλούμενη σχετική μελέτη, ότι έπειτα από επτά – οκτώ μήνες τα αντισώματα μειώνονται στις ευπαθείς ομάδες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σταδιακά, οι περισσότερες ομάδες του πληθυσμού θα κάνουν αναμνηστική δόση.

Σήμερα οι ανακοινώσεις

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου για λοίμωξη. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης σε ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και υγειονομικούς.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19, από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον ΓΓ ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Το σχέδιο για την τρίτη δόση και τα δεδομένα για τον γενικό πληθυσμό

Η χορήγηση της 3ης δόσης πλην των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού είναι έξι έως οκτώ μήνες μετά από την δεύτερη δόση. Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δύο δόσεις εμβολίου AstraZeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή