Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου: Όταν είδα φωτογραφίες μου, κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο

Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα Παλιοσπύρου: Όταν είδα φωτογραφίες μου, κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, 16 μήνες έπειτα από την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, 16 μήνες έπειτα από την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της και λίγες ημέρες μετά την έναρξη της δίκης για την υπόθεση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ανέφερε ότι από την πρώτη ημέρα, το μεγάλο ερωτηματικό για εκείνη είναι γιατί δέχθηκε αυτήν την επίθεση και γιατί θέλησε κάποιος να της κάνει όλο αυτό το κακό.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

«Δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας – Θα είμαι εκεί σε κάθε δικάσιμο»

Σε ό,τι αφορά την κατηγορουμένη, η οποία δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο κατά την έναρξη της δίκης, είπε πως με τη στάση της «δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν δείχνει να έχει κατανοήσει τι έχει κάνει και πόσο σοβαρό είναι αυτό». «Κρατάει μια απόσταση σαν να μην την αφορά» πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι εκείνη θα βρίσκεται σε κάθε δικάσιμο. «Θα ήθελα να είναι εκεί. Λυπάμαι που δεν βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της. Με αυτή τη συμπεριφορά αποδεικνύει ότι είναι αμετανόητη» τόνισε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη

«Το οφείλω στον εαυτό μου»

Όσο για τη δική της παρουσία στο δικαστήριο, είπε ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός της φοβήθηκαν αν θα μπορούσε να αντέξει να πάει στη δίκη. «Όμως για εμένα ήταν μονόδρομος, το οφείλω στον εαυτό μου. Θα με βοηθήσει να καταλάβω και να ξεπεράσω όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί και να προχωρήσω παρακάτω» τόνισε. Ανέφερε ότι μαζί με εκείνη, έχουν ταλαιπωρηθεί πολλοί άνθρωποι, καθώς η επίθεση σε βάρος της, είχε αντίκτυπο στην οικογένεια και τους φίλους της.

Για τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο, είπε ότι ήταν δύσκολο για αυτήν, συνυπολογίζοντας ότι βρισκόταν επί πολλούς μήνες σε απομόνωση. «Σοκαρίστηκα ως ένα βαθμό με τον κόσμο έξω από το δικαστήριο, πόσο μάλλον όταν ξέρω ότι τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω μου, αλλά δεν τρόμαξα. Ήξερα ότι θα συμβεί, ήταν αναμενόμενο και προσπάθησα να το διαχειριστώ με ψυχραιμία» είπε και εξήγησε ότι είχε τη διάθεση να μιλήσει γιατί ξέρει ότι ο κόσμος περιμένει να πω μια κουβέντα. «Όφειλα να τοποθετηθώ κατά την ώρα που τελείωσε η δίκη πάνω στην απουσία της κατηγορουμένης» συνέχισε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα, σύμβολο δύναμης και αξιοπρέπειας

Αναφερόμενη στον δικηγόρο της κατηγορουμένης, είπε ότι της εξέφρασε τη συμπαράστασή του και επιχείρησε να της εξηγήσει πως είναι άλλος ο ρόλος του συνηγόρου και άλλος ενός ανθρώπου που καταλαβαίνει τον πόνο της. «Του είπα ότι το αντιλαμβάνομαι και δεν υπάρχει παρεξήγηση» συμπλήρωσε.

«Κατάλαβα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημείωσε ότι όταν αντίκρισε για πρώτη φορά τις φωτογραφίες της, την κυρίευσαν πολλές σκέψεις και συναισθήματα. «Πριν δω τις φωτογραφίες, είχα ρωτήσει τη γιατρό για τις βλάβες μου. Αλλά όταν είδα τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία μου, κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να μου δώσει να καταλάβω το μέγεθος και το βάθος της ζημιάς. Το δεύτερο που σκέφτηκα είναι ότι αυτές τις εικόνες η μητέρα μου έπρεπε να βρίσκει το θάρρος να τις αντιμετωπίζει και να φέρεται μπροστά μου φυσιολογικά. Το τρίτο είναι πως κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο και πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα. Δυστυχώς είναι ένας τρόπος κάθε φορά να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω να είμαι όπως ήμουν» είπε.

Όπως ανέφερε, είδε για πρώτη φορά την εικόνα της λίγο πριν βγει από το νοσοκομείο. «Κάθε φορά που έπρεπε να κάνω αλλαγές στις γάζες, γυρνούσα το κεφάλι μου για να μην το αντικρίσω. Όσο πλησίαζε η ώρα του εξιτηρίου από το νοσοκομείο, οι ψυχολόγοι με πίεζαν να αντικρίσω τον εαυτό μου. Δεν ένιωθα έτοιμη, όμως ήταν ένα βήμα που έπρεπε να κάνω πριν βγω από το νοσοκομείο. Με βοήθησε η γιατρός μου για να καταλάβω τι θα αντικρίσω. Το έκανα μαζί της, σταδιακά και προσεκτικά. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Δεν νομίζω πως κάποιος μπορεί να προετοιμαστεί για αυτό. Μου πήρε πάρα πολύ καιρό για να καταλάβω πως δεν θα ξαναδώ την εικόνα που ήξερα» σημείωσε. Είπε επιπλέον ότι την τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει συνεργός που να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή