Κορωνοϊός: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης – Γκάγκα

Κορωνοϊός: Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης – Γκάγκα

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στην αύξηση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, θα συμμετάσχουν σε σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών με σκοπό να οργανώσουν την τριτοβάθμια περίθαλψη στη Θεσσαλονίκη.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους δημάρχους και τους υγειονομικούς φορείς της περιοχής, προκειμένου να εξεταστεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρουσιάζει η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη.

Αρνητικός συνδυασμός

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βόρεια Ελλάδα εντοπίζεται το τελευταίο διάστημα ένας αρνητικός συνδυασμός: αύξηση των κρουσμάτων και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Οι 54 ασθενείς που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα ήταν ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 (ποσοστό 96,2%) είναι ανεμβολίαστοι. Σε ό,τι αφορά τις απλές κλίνες, νοσηλεύονται 258 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 46 είναι εμβολιασμένοι.

Στην Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, έκρουσε -χθες Δευτέρα- τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή την αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες στην πόλη.

Τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες».

Υπογράμμισε δε ότι «με δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, και ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Δευτέρα (20/9), από τα 2.126 νέα κρούσματα του 24ώρου, τα 369 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 341 στη Θεσσαλονίκη.

Τοπικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από τους 14 δήμους της περιοχής εμφανίζουν ανοδικές τάσεις στους επιδημιολογικούς δείκτες. Η μεγαλύτερη αύξηση αριθμητικά εμφανίζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους εσωτερικούς χώρους», συμπληρώνοντας ότι «έρχεται μία δύσκολη περίοδος εξαιτίας της αυξημένης κινητικότητας».

Ερωτηθείς για τους αντιεμβολιαστές, είπε ότι «υπάρχουν θύλακες αντιεμβολιστών παντού. (…) Στην εκκλησία το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο γιατί μπορούν να επηρεαστούν και μερικοί συνάνθρωποι θρησκευόμενοι. (…) Από την άλλη υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλησιάς που στηρίζει τους εμβολιασμούς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή