Γ. Οικονόμου: Νομικές συνέπειες για περιστατικά αρνητών σε σχολεία – Καμία ανοχή

Γ. Οικονόμου: Νομικές συνέπειες για περιστατικά αρνητών σε σχολεία – Καμία ανοχή

«Όποιος επιχειρήσει ανάλογες ενέργειες θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές πράξεις που προβλέπονται», τόνισε ο κ. Οικονόμου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα δείξει καμία ανοχή σε περιστατικά αρνητών που εισβάλλουν σε σχολεία έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες για γονείς που απαιτούν να μπαίνουν τα παιδιά στις τάξεις χωρίς τεστ και μάσκες, ο κ. Οικονόμου, τόνισε πως «η κυβέρνηση και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι, προβλέψεις και οδηγίες που είναι ξεκάθαρες».

«Όποιος επιχειρήσει ανάλογες ενέργειες θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές πράξεις που προβλέπονται», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Το σκεπτικό έτσι γίνεται, εγώ επιβάλλω, είμαι μάγκας κ.λπ. δεν μπορεί γίνει ανεκτό. Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις. Τα μέτρα και το εμβόλιο ένα συνώνυμο έχουν: τη λέξη “Ελευθερία”», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως την ώρα που οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης στη Βόρεια Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη, ένα ακόμα περιστατικό με αρνητή γονέα σημειώθηκε σε σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητής πατέρας προκάλεσε ένταση στο σχολείο του γιου του.

Αφού αρνήθηκε να προσκομίσει την σχολική κάρτα για τον μαθητή, εισέβαλε στο σχολείο, χωρίς το αποτέλεσμα του self-test του γιου του. Φέρεται να απείλησε εκπαιδευτικούς, έσπρωξε τη διευθύντρια και αρνούνταν για ώρα να αποχωρήσει από το σχολείο.

Ο 37χρονος πατέρας φέρεται να εμπόδισε τους υπόλοιπους μαθητές να μπουν στο σχολείο, με συνέπεια να κληθεί στο σημείο η αστυνομία και να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Θέρμης. Όπως έγινε γνωστό, η διευθύντρια του σχολείου υπέβαλε μήνυση εναντίον του 37χρονου και ακολούθησε η σύλληψή του με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή