Πληθαίνουν οι επιθέσεις αντιεμβολιαστών σε σχολεία

Πληθαίνουν οι επιθέσεις αντιεμβολιαστών σε σχολεία

Χθες στη Θεσσαλονίκη, πατέρας εισέβαλε σε σχολείο, όπου φέρεται να απείλησε εκπαιδευτικούς και να έσπρωξε τη διευθύντρια

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παιδιά «φιμωμένα» και εκπαιδευτικούς «που παραβιάζουν το Σύνταγμα» κάνουν λόγο αντιεμβολιαστές γονείς ανά την Ελλάδα, που έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο εναντίον των εκπαιδευτικών, των άλλων γονέων και εν γένει του εκπαιδευτικού συστήματος. Στόχος τους είναι να γίνουν δεκτά στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά τους χωρίς μάσκα και χωρίς self test και ταυτόχρονα να αναδείξουν την «ιδεολογική» τους ατζέντα. Θύματα των ανηλεών επιθέσεων γίνονται μοιραία οι διδάσκοντες, που είναι ούτως ή άλλως αντιμέτωποι με μια πολύ απαιτητική καθημερινότητα στο σχολείο και τώρα βρίσκονται κατηγορούμενοι ακόμα και για «εσχάτη προδοσία». Χθες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής ζήτησε με παραγγελία του σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας να διερευνώνται ταχύτατα και με αυστηρή τήρηση του νόμου τα περιστατικά κατά εκπαιδευτικών που βρίσκονται στο στόχαστρο ενεργειών αντιεμβολιαστών.

Το πρώτο συμβάν, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Κατερίνης, όπου γονείς, γνωστοί στην τοπική κοινωνία για τις αντικοινωνικές απόψεις τους, απαιτούσαν να γίνει δεκτή η κόρη τους στην τάξη χωρίς μάσκα και χωρίς τεστ. Εν συνεχεία τράβηξαν βίντεο στο οποίο ο πατέρας μεταφέρει τη συνομιλία που είχε με τον διευθυντή και χαρακτηρίζει τους άλλους γονείς, που συμμορφώνονται με τον νόμο, «εγκληματίες». 

Ομοϊδεάτες τους στα Καμίνια δεν δίστασαν να σύρουν στο οικείο αστυνομικό τμήμα εκπαιδευτικούς, όπως αποκάλυψε η ΕΛΜΕ Πειραιά, αφού γονέας αρνητής κατέθεσε μήνυση εις βάρος της διευθύντριας και του υποδιευθυντή γυμνασίου. Η ΕΛΜΕ, μάλιστα, καταγγέλλει ότι τα σχολεία από τη μία είναι «ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία» και από την άλλη οι εκπαιδευτικοί «οδηγούνται με περιπολικό στο Τμήμα από τον καθένα που δεν θέλει το παιδί του να φοράει ούτε μάσκα». Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από την πλευρά της, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της. «Συγχαίρω τη διευθύντρια που έκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Εχει δοθεί οδηγία σε όλα τα Σώματα να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Την αστυνομία σε συναδέλφους της πήγε αρνήτρια μητέρα, η οποία είναι μάλιστα καθηγήτρια και αποσπασμένη στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, επειδή δεν επέτρεπαν στα παιδιά της την είσοδο στο σχολείο άνευ μάσκας και τεστ. Η «μαχητική» μητέρα στη Σύρο προχώρησε σε μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία». 

Αναστάτωση προκλήθηκε και σε νηπιαγωγείο και δημοτικό του Πύργου, καθώς γονείς μαθητών επέμεναν να μπουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα προστασίας. Οι διευθυντές των σχολείων δεν έκαναν δεκτά τα παιδιά. Ο γονέας του μαθητή νηπιαγωγείου κατέθεσε μηνύσεις εις βάρος του διευθυντή, της προϊσταμένης και των υπόλοιπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και… βασανισμού.

Το πιο βίαιο περιστατικό σημειώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου αρνητής πατέρας προκάλεσε μεγάλη ένταση στο σχολείο του γιου του. Αρνούμενος να προσκομίσει τη σχολική κάρτα του μαθητή, εισέβαλε στο σχολείο, όπου φέρεται να απείλησε εκπαιδευτικούς και να έσπρωξε τη διευθύντρια. Παρά τις συστάσεις, δεν δεχόταν για ώρα να αποχωρήσει από τον χώρο του σχολείου, ενώ φέρεται να εμπόδιζε τους υπόλοιπους μαθητές να εισέλθουν. Ως εκ τούτου, κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης, όπου η διευθύντρια του σχολείου υπέβαλε μήνυση εναντίον του και ακολούθησε η σύλληψή του με την αυτόφωρη διαδικασία. Εις βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή