ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετέωρο ορατό σε περιοχές της Ελλάδας (βίντεο)

Μια εντυπωσιακή λάμψη στον ουρανό προκάλεσε η είσοδος μετεώρου στην ατμόσφαιρα της Γης, αργά το βράδυ της Τρίτης, με το φαινόμενο να είναι ορατό σε αρκετές περιοχές της χώρας

Μετέωρο ορατό σε περιοχές της Ελλάδας (βίντεο)

Μια εντυπωσιακή λάμψη στον ουρανό προκάλεσε η είσοδος μετεώρου στην ατμόσφαιρα της Γης, αργά το βράδυ της Τρίτης, με το φαινόμενο να είναι ορατό σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών του Διαδικτύου, η λάμψη στον ουρανό έγινε αντιληπτή, μεταξύ άλλων, στην Αττική, σε περιοχές της Πελοποννήσου, στον Έβρο, τη Δράμα, τη Λέσβο, την Αιτωλοακαρνανία.

Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα meteology στο Facebook.

Βίντεο που φέρεται να καταγράφει από κάμερα στη Βοιωτία την είσοδο του μετεώρου στην ατμόσφαιρα της Γης, αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο.

Μετέωρο ονομάζεται κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ως αποτέλεσμα της εισόδου σε αυτή κάποιου μετεωροειδούς. 

Κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα το μετέωρο θερμαίνεται λόγω τριβής, αφήνοντας πίσω του μια λάμψη.

Τα φωτεινότερα μετέωρα δίνουν μετεωρίτες που φτάνουν στην επιφάνεια της Γης, ενώ τα μικρότερα, γνωστά και ως «πεφταστέρια» ή διάττοντες αστέρες, διαλύονται εξαιτίας της τριβής με την ατμόσφαιρα.

Τελευταίες ειδήσεις