Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα – Τοπικά ισχυρές βροχές και πτώση θερμοκρασίας (χάρτες)

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα – Τοπικά ισχυρές βροχές και πτώση θερμοκρασίας (χάρτες)

Μεταβολή του καιρού θα φέρει το ψυχρό μέτωπο, το οποίο θα διασχίσει τη χώρα από βορρά προς νότο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταβολή του καιρού θα φέρει το ψυχρό μέτωπο, το οποίο θα διασχίσει τη χώρα από βορρά προς νότο, από το βράδυ της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου.

Αυτό το ψυχρό μέτωπο, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου, θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες, τοπικά έντονες, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα σε Ανατολική Θεσσαλία και Βορειοανατολική Στερεά, ενώ κατά το meteo.gr, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα – Τοπικά ισχυρές βροχές και πτώση θερμοκρασίας (χάρτες)-1
Χάρτης 1. Εκτιμώμενα ύψη βροχής για τις βραδινές ώρες  της Τετάρτης 22/09/2021 (21:00 – 00:00), όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.  

Καιρός: Ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα – Τοπικά ισχυρές βροχές και πτώση θερμοκρασίας (χάρτες)-2
Χάρτης 2. Εκτιμώμενα ύψη βροχής για τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 23/09/2021 (00:00 – 03:00), όπως υπολογίζονται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. 

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών της Πέμπτης, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Ανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Παράλληλα, οι άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Έως 9 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα

Με πληροφορίες από Meteo.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή