Σχολεία: Σε κλοιό ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνης οι αρνητές – «Ασπίδα» σε εκπαιδευτικούς από αυτόφωρο και προσαγωγές

Σχολεία: Σε κλοιό ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνης οι αρνητές – «Ασπίδα» σε εκπαιδευτικούς από αυτόφωρο και προσαγωγές

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σειρά κινήσεων με στόχο τη θωράκιση των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στα σχολεία προχωρούν οι αρχές της χώρας, με φόντο τις συνεχόμενες μηνύσεις και επιθέσεις από αρνητές γονείς, που έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα

Όπως τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τερματίζονται οι προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από τις συγκεκριμένες ομάδες γονέων. 

Στην ίδια κατεύθυνση, η κυβέρνηση σχεδιάζει και παρέμβαση στον ποινικό κώδικα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Ειδικότερα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις επιθέσεις αυτές, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα αυτή για κάποιον λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα. Επίσης, επισημαίνεται πως σε περιστατικά προπηλακισμού θα παρεμβαίνει η αστυνομία. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και εγκύκλιος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε επίσης: Ο πατέρας-αρνητής επέδωσε… «πρόστιμο» 2,7 εκατ. ευρώ στη διευθύντρια του σχολείου

Άλλωστε, είχε προηγηθεί χθες η παρέμβαση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, ο οποίος ζήτησε με παραγγελία του προς όλες τις εισαγγελίες της χώρας να διερευνώνται ταχύτατα και με αυστηρή τήρηση του νόμου τα περιστατικά κατά εκπαιδευτικών που βρίσκονται στο στόχαστρο ενεργειών αντιεμβολιαστών.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι το ΣτΕ έκρινε χθες πως η υποχρεωτική δοκιμασία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου COVID-19 στον δημόσιο τομέα και η ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος είναι συνταγματική, σύμφωνη με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία και δεν παραβιάζει τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα υγείας. 

Διαβάστε επίσης: Το μοντέλο του Ισραήλ κατά του ιού

Σχολεία: Σε κλοιό ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνης οι αρνητές – «Ασπίδα» σε εκπαιδευτικούς από αυτόφωρο και προσαγωγές-1

Μπαράζ επιθέσεων και μηνύσεων

Το πρώτο συμβάν, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Κατερίνης, όπου γονείς, γνωστοί στην τοπική κοινωνία για τις αντικοινωνικές απόψεις τους, απαιτούσαν να γίνει δεκτή η κόρη τους στην τάξη χωρίς μάσκα και χωρίς τεστ. Εν συνεχεία τράβηξαν βίντεο στο οποίο ο πατέρας μεταφέρει τη συνομιλία που είχε με τον διευθυντή και χαρακτηρίζει τους άλλους γονείς, που συμμορφώνονται με τον νόμο, «εγκληματίες».

Ομοϊδεάτες τους στα Καμίνια δεν δίστασαν να σύρουν στο οικείο αστυνομικό τμήμα εκπαιδευτικούς, όπως αποκάλυψε η ΕΛΜΕ Πειραιά, αφού γονέας αρνητής κατέθεσε μήνυση εις βάρος της διευθύντριας και του υποδιευθυντή γυμνασίου.

Την αστυνομία σε συναδέλφους της πήγε αρνήτρια μητέρα, η οποία είναι μάλιστα καθηγήτρια και αποσπασμένη στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, επειδή δεν επέτρεπαν στα παιδιά της την είσοδο στο σχολείο άνευ μάσκας και τεστ. Η «μαχητική» μητέρα στη Σύρο προχώρησε σε μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία».

Αναστάτωση προκλήθηκε και σε νηπιαγωγείο και δημοτικό του Πύργου, καθώς γονείς μαθητών επέμεναν να μπουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκα προστασίας. Οι διευθυντές των σχολείων δεν έκαναν δεκτά τα παιδιά. Ο γονέας του μαθητή νηπιαγωγείου κατέθεσε μηνύσεις εις βάρος του διευθυντή, της προϊσταμένης και των υπόλοιπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και… βασανισμού.

Το πιο βίαιο περιστατικό σημειώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου αρνητής πατέρας προκάλεσε μεγάλη ένταση στο σχολείο του γιου του. Αρνούμενος να προσκομίσει τη σχολική κάρτα του μαθητή, εισέβαλε στο σχολείο, όπου φέρεται να απείλησε εκπαιδευτικούς και να έσπρωξε τη διευθύντρια.

Σήμερα, μάλιστα, σύμφωνα με τοπικά μέσα ο ίδιος επέστρεψε στο σχολείο, «επιδίδοντας» έγγραφα με τα οποία την καλεί να πληρώσει συνολικά 2,7 εκατομμύρια ευρώ ως «πρόστιμο» για την «παραβατική της συμπεριφορά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή