Σχολεία: Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τμήματα που κλείνουν λόγω κορωνοϊού

Σχολεία: Στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τμήματα που κλείνουν λόγω κορωνοϊού

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται τα δύο πρώτα σχολικά τμήματα, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται τα δύο πρώτα σχολικά τμήματα, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, έχει ανασταλεί η λειτουργία δύο τμημάτων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης:

  • Β2 (Β Τάξη) από 21/9 έως και 30/9
  • Γ2 (Γ Τάξη) από 22/9 έως και 1/10

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Σε κλοιό ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνης οι αρνητές – «Ασπίδα» σε εκπαιδευτικούς από αυτόφωρο και προσαγωγές

Υπενθυμίζεται ότι, βάσει των πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί σε ισχύ, στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα τμήματα, ενώ δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο ολόκληρης σχολικής μονάδας.

Ένα σχολικό τμήμα, γενικής εκπαίδευσης ή ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του όταν σε αυτό εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές του.

Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παρέμβαση στον ποινικό κώδικα για τις επιθέσεις αρνητών σε καθηγητές

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στα σχολεία βάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

«Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών που μηνύονται από αρνητές

Καταργείται το αυτόφωρο

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, παρέμβαση στον ποινικό κώδικα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχεδιάζει η κυβέρνηση με αφορμή τις εντάσεις που παρατηρούνται με αρνητές στα σχολεία. 

Ειδικότερα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις επιθέσεις αυτές, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα αυτή για κάποιον λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα. Επίσης, επισημαίνεται πως σε περιστατικά προπηλακισμού θα παρεμβαίνει η αστυνομία.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και εγκύκλιος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Θ. Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα για πρόσθετα μέτρα

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή