ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aλμα με αλεξίπτωτο για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κων/νο Φλώρο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συμμετείχε, χθες, σε θαλάσσιο άλμα στατικού ιμάντα από ελικόπτερο Chinook CH-47D και στη συνέχεια σε δραστηριότητες υποβρυχίων καταστροφέων, μαζί με τους διοικητές και προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, στην θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου.

Aλμα με αλεξίπτωτο για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κων/νο Φλώρο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συμμετείχε, χθες, σε θαλάσσιο άλμα στατικού ιμάντα από ελικόπτερο Chinook CH-47D και στη συνέχεια σε δραστηριότητες υποβρυχίων καταστροφέων, μαζί με τους διοικητές και προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, στην θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ακολούθως επισκέφθηκε τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων που εδρεύουν στο στρατόπεδο «Υποστράτηγου Ανδρέα Καλλίνσκη». Εκεί, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της τετραμερούς άσκησης «Hercules 21» που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και συμμετέχουν σε αυτήν Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Στη συνέχεια, έδωσε κατευθύνσεις για την διεξαγωγή της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία έχουν προσκληθεί πρέσβεις και ακόλουθοι ‘Αμυνας τόσο των συμμετεχουσών όσο και άλλων φίλων και σύμμαχων χωρών.

Aλμα με αλεξίπτωτο για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κων/νο Φλώρο-1

Παρόντες ήταν ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διοικητή Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Αιγύπτου υποστράτηγο Ahmed Rashed Ahmed Doina. Κατά τη συζήτηση, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το περιβάλλον ασφάλειας που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή και επιβεβαίωσαν την υψηλή αξία των συνεκπαιδεύσεων που έχουν ενταθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, γεγονός το οποίο ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τις αναδεικνύει σε πυλώνες σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, την Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή.

Μετά την αναχώρηση του από το Μεγάλο Πεύκο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου στο στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του για τις τρέχουσες δραστηριότητες, όσο και για την τακτική εικόνα της περιοχής του Αιγαίου και της Ανατολική Μεσογείου, με έμφαση στην εξέλιξη της τουρκικής άσκησης «Kararlilik 2021» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και παρακολουθείται από μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του Αρχηγείου Στόλου, ευχαρίστησε για τις εντατικές και άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, με τόλμη, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό στην εκτέλεση της αποστολής τους σε όλο το εύρος της περιοχής ευθύνης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ αλλά και πέραν αυτής.

Έδωσε δε κατευθύνσεις για την διεξαγωγή της εθνικής διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2021», η οποία αρχίζει σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και στην οποία θα λάβει μέρος το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Eξάλλου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε και το στρατόπεδο «Υποστράτηγου Χριστόδουλου Τσιγάντε» όπου εδρεύει η νεότευκτη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενημερώθηκε για την εξέλιξη της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων της, ειδικά σε ό,τι αφορά στην άσκηση «Hercules 21», καθώς και για την προετοιμασία συμμετοχής στην εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2021».