Άσκηση με Αίγυπτο, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία

Άσκηση με Αίγυπτο, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θαλάσσιο άλμα με αλεξίπτωτο από ελικόπτερο Σινούκ πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος στη συνέχεια συμμετείχε σε δραστηριότητες υποβρυχίων καταστροφών μαζί με τους διοικητές και στελέχη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ) στην περιοχή της Νέας Περάμου.

Οι δραστηριότητες του κ. Φλώρου περιλαμβάνονται στο ευρύτερο πλαίσιο της συντήρησης ικανότητας αλεξιπτωτιστή και υποβρύχιου καταστροφέα. Μετά το άλμα, ο κ. Φλώρος μετέβη στο στρατόπεδο «Υποστρατήγου Ανδρέα Καλλίνσκη», όπου επισκέφθηκε τις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων και ενημερώθηκε για την ευρισκόμενη σε εξέλιξη τετραμερή άσκηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και Σαουδικής Αραβίας με την ονομασία «Hercules-21». Στο περιθώριο της επίσκεψής του στο στρατόπεδο «Καλλίνσκη» συναντήθηκε με τον διοικητή δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων της Αιγύπτου, υποστράτηγο Αχμεντ Ράσεντ Αχμεντ Ντόινα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για το περιβάλλον ασφαλείας που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή. Κατόπιν ο κ. Φλώρος μετέβη στο Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή του ΑΣ/ΚΕΠΙΧ τόσο για τις τρέχουσες δραστηριότητες του στόλου αλλά και την εξέλιξη της τουρκικής άσκησης «Kararlilik 2021». Οπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ, ο κ. Φλώρος απευθυνόμενος στο προσωπικό του ΑΣ/ΚΕΠΙΧ «ευχαρίστησε για τις εντατικές και άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, με τόλμη, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό στην εκτέλεση της αποστολής τους σε όλο το εύρος της περιοχής ευθύνης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά και πέραν αυτής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή