ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεοδωρικάκος: Δεν μπορούμε να σέρνουμε στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς επειδή εφαρμόζουν τον νόμο

«Δεν μπορούμε να σέρνουμε στα Αστυνομικά Τμήματα δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές σχολείων εξαιτίας του παραλογισμού κάποιων. Η παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Θεοδωρικάκος: Δεν μπορούμε να σέρνουμε στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς επειδή εφαρμόζουν τον νόμο

«Δεν μπορούμε να σέρνουμε στα Αστυνομικά Τμήματα δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές σχολείων επειδή εφαρμόζουν τον νόμο εξαιτίας του παραλογισμού κάποιων που κάνουν μηνύσεις με σκοπό να διαταράξουν την κοινωνική ομαλότητα, δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαίδευση των παιδιών μας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στο μπαράζ μηνύσεων από αντιεμβολιαστές κατά εκπαιδευτικών και υπογράμμισε ότι «η Αστυνομία είναι εδώ για να συμβάλλει στην εφαρμογή των νόμων και στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας. Η παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη καθώς τα φαινόμενα αυτά που στερούνται λογικής θα μπορούσαν να πάρουν έκταση. Γι’ αυτό τον λόγο έδωσα μια οδηγία στον αρχηγό της ΕΛΑΣ να σταματήσουν οι προσαγωγές εκπαιδευτικών στα Τμήματα».

Σε δηλώσεις του στον RealFm, ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα φαινόμενα με τις μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών «στερούνται κάθε λογικής» και επισήμανε ότι η κυβερνητική παρέμβαση έγινε ευρέως αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία και τόνισε:

Αναφορικά με την ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι αποτελεί μία από τις προτεραιότητές του και σε τρεις εβδομάδες περίπου θα δοθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές, που προετοιμάζει σε συνεργασία με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. «Χιλιάδες αστυνομικοί θα απελευθερωθούν από πράγματα που δεν είναι δουλειά τους. Οι αστυνομικοί θα σηκωθούν από το γραφείο για να πάνε στις γειτονιές» τόνισε ο υπουργός.

Για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ σημείωσε πως στόχος είναι «οι πολίτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς σε όλες τις γειτονιές και τις γωνιές της χώρας». «Ο πολίτης θέλει κοντά τον αστυνομικό και αυτό θα συμβεί όσο γίνεται πιο σύντομα. Προβλέπεται ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και καλύτερος συντονισμός των δράσεων από τις μονάδες της ΕΛΑΣ» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι προσδοκά στην ενίσχυση της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ορισμένες περιπτώσεις εγκληματικότητας που απαιτούν έναν συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ