Κύπρος – Aναμνηστική δόση: Ξεκινάει τη χορήγηση στους πολίτες 83 ετών και άνω

Κύπρος – Aναμνηστική δόση: Ξεκινάει τη χορήγηση στους πολίτες 83 ετών και άνω

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για προστασία του πληθυσμού που ανήκει στις ευάλωτες ομάδες ενόψει του χειμώνα, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου προχωρά από τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, στη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 στους πολίτες ηλικίας 83 ετών και άνω.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός με ενισχυτική δόση των επαγγελματιών υγείας και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός στις οίκους ευγηρίας.

Σε ό,τι αφορά στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης, το 80,6% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση και το 77,1% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα. Επιπρόσθετα, 40,7% των ατόμων 16 και 17 ετών έλαβε την 1η δόση και 34,9% έχει εμβολιαστεί πλήρως. Σε σχέση με τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, έχει χορηγηθεί η 1η δόση σε ποσοστό 25,6%, ενώ 17,7% έχει λάβει και τη 2η δόση και έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή