Παρέμβαση Αρείου Πάγου για αντιεμβολιαστές

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για αντιεμβολιαστές

Αμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι διώξεις και τα αυτόφωρα κατά γιατρών, υγειονομικών και εκπαιδευτικών ζήτησε ο κ. Πλιώτας

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενικευμένη παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου εκδηλώθηκε χθες μετά την αύξηση των περιστατικών με έκνομες ενέργειες αντιεμβολιαστών, που στρέφονται κατά γιατρών, υγειονομικών και κυρίως εκπαιδευτικών, μηνύοντας και σύροντάς τους στα δικαστήρια και στα αστυνομικά τμήματα.

Σε μια προσπάθεια να τεθεί φρένο στις έκνομες δράσεις αρνητών του εμβολίου και στην ταλαιπωρία που υφίστανται κρατικοί λειτουργοί και πολίτες, οι οποίοι προσάγονται στα δικαστήρια διότι τηρούν τον νόμο για την πανδημία, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας με εγκύκλιό του απευθύνθηκε προς τους εισαγγελείς και ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι διώξεις και τα αυτόφωρα. Με την εισαγγελική εγκύκλιο τίθεται φραγμός στην ενεργοποίηση μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών, γιατρών και άλλων, καθώς ο κ. Πλιώτας καθόρισε το πλαίσιο ενέργειας των αστυνομικών αλλά και των εισαγγελικών αρχών, όταν παραλαμβάνουν μηνύσεις από αρνητές.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την εγκύκλιό του ζητάει να μην κινείται η αυτόφωρη διαδικασία και να μην προσάγονται ενώπιον των δικαστικών αρχών εκπαιδευτικοί, γιατροί ή άλλοι πολίτες όταν μηνύονται από αντιεμβολιαστές. Προς τούτο, μάλιστα, εντέλλεται, πρώτα τους αστυνομικούς ή όποιους άλλους ανακριτικούς υπαλλήλους που παραλαμβάνουν σχετικές μηνύσεις, να μην κινούν καμία δικαστική διαδικασία. Καθορίζοντας ειδικότερα το πλαίσιο των κινήσεών τους, ορίζει να αφήνουν «κάτω τα μολύβια» μόλις παραλάβουν τέτοιες μηνύσεις και να ειδοποιούν πάραυτα τον αρμόδιο, κατά τόπον, εισαγγελέα.

Στη συνέχεια, κατά την εισαγγελική εγκύκλιο, ο εισαγγελέας οφείλει άμεσα να εξετάσει τα καταγγελλόμενα, να μην κινήσει διαδικασίες ποινικών διώξεων, αυτοφώρου και κάθε δικαστική διαδικασία, κρίνοντας ως προσχηματικές τις σχετικές μηνύσεις. 

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει τους κινδύνους για τους μηνυόμενους, το κοινωνικό σύνολο και τη δημόσια υγεία από τις πρακτικές αντιεμβολιαστών, και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αυστηρή εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου του.

Αναφέρει επί λέξει: «Η αρνητική όμως αυτή τακτική μπορεί να αποτελέσει αφορμή αδικαιολόγητης προσωπικής ταλαιπωρίας ευσυνείδητων δημόσιων λειτουργών, που εκτίθενται στον κίνδυνο προσαγωγών και συλλήψεων, να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου ή αναλόγως μιας δημόσιας υγειονομικής υπηρεσίας και ακόμη, με εξελισσόμενη την αλληλουχία των καταστάσεων, να συμβάλει στον κίνδυνο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, δηλαδή βλάβης της υγείας ή της ζωής στο κοινωνικό περιβάλλον και σε αυτό ακόμη το ευαίσθητο μαθητικό περιβάλλον».
Παράλληλα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται και στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και κινητοποιεί τις εισαγγελικές αρχές για παραδειγματική τιμωρία όσων παραβαίνουν τον νόμο. Σημειώνει μάλιστα ότι μπορεί οι όποιοι πολίτες να έχουν την άποψή τους για τα εμβόλια, όμως δεν μπορεί να παραβαίνουν τον νόμο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Ειδική αναφορά κάνει ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην πάταξη κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται πολίτες, οπαδούς του λεγόμενου αντιεμβολιαστικού κινήματος, φθάνοντας σε ακραία σημεία παρανομίας, με τη διάδοση μέσω Διαδικτύου ψευδών ειδήσεων, με την οικονομική αφαίμαξη αφελών και μη, ενώ έχουν παρουσιαστεί και ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη ακόμη και περιστατικά (σχετικές αποκαλύψεις είχε κάνει η «Καθημερινή» της Κυριακής) εκταφής νεκρών ηλικιωμένων που πέθαναν από κορωνοϊό, στη λογική αντιεμβολιαστών που θεωρούν ότι οι άνθρωποι αυτοί απεβίωσαν διότι φταίνε οι γιατροί που τους χορήγησαν απαγορευμένα φάρμακα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή