Έγκλημα στη Ρόδο: Στο φως στοιχεία για το παρελθόν του δράστη

Έγκλημα στη Ρόδο: Στο φως στοιχεία για το παρελθόν του δράστη

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του δράστη της δολοφονίας της 32χρονης εκπαιδευτικού στη Ρόδου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Όπως προκύπτει ο δράστης είχε την ίδια επιθετική συμπεριφορά και στο παρελθόν, απειλώντας με όπλο την πρώην σύζυγό του και ασκώντας σωματική βία σε άλλη κοπέλα, πρώην σύντροφό του.

Διαβάστε επίσης

Έγκλημα στη Ρόδο: Τι αποκαλύπτουν οι γονείς του θύματος

Ο δικηγόρος της τελευταίας, Βασίλης Μπέης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι η πελάτης του είχε υποβάλει δύο μηνύσεις σε βάρος του δράστη του ειδεχθούς εγκλήματος.

«Η πελάτης μου είχε κάνει δύο μηνύσεις. Η πρώτη ήταν για σωματική βία και απειλή και η δεύτερη επειδή την απείλησε να αποσύρει την πρώτη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπέης μετά την πρώτη μήνυση, «ο δράστης πήγε στον χώρο εργασίας της μαζί με έναν μπράβο, τη βρήκε και την απείλησε ότι αν δεν αποσύρει τη μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του, θα ανεβάσει φωτογραφίες με προσωπικές της στιγμές στο διαδίκτυο. Φυσικά δεν την απέσυρε. Του έκανε δεύτερη μήνυση», σημείωσε. 

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο δράστης είχε απειλήσει με όπλο την πρώην σύζυγό του και είχε καταδικαστεί για αυτή την υπόθεση. 

Μιλώντας στη «Ροδιακή», η πρώην σύντροφος του έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που ήταν «κτητικός, ζηλιάρης…». «Στην αρχή μου παρουσιάστηκε σαν κύριος, τζέντλεμαν, με πρόσεχε, με νοιαζότανε, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Με τα προσωπικά του προβλήματα που είχε μετά από ένα τραυματισμό στο μάτι του, μ΄ έκανε να τον λυπάμαι κάπως, κι όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου άρχισε να αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Πρόσθεσε πως εκείνος «ήθελε να έχει τον έλεγχο στο ντύσιμό της, στους φίλους της και ότι την είχε χτυπήσει και της είχε πάρει και το κινητό. «Μου πήρε τη συσκευή κι έβαλε μέσα μία εφαρμογή με την οποία άκουγε τα πάντα και είχε πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα της εποχής εκείνης αλλά και παλαιότερα», είπε χαρακτηριστικά. 

Επίσης, φίλη της 32χρονης μίλησε στον ANT1 και περιέγραψε τα όσα ζούσε το θύμα τους τελευταίους μήνες.

Όπως ανέφερε, το θύμα της είχε εκμυστηρευθεί πρόσφατα πως ενώ στην αρχή η σχέση της με τον θύτη ήταν πάρα πολύ καλή, από τη στιγμή που αποφάσισαν να ζήσουν μαζί και μετά άλλαξε η συμπεριφορά του. Ένα βράδυ την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι τους κατηγορώντας την ότι άργησε να γυρίσει.

Άλλες φορές της απαγόρευε να βγει στο μπαλκόνια να καπνίσει, ενώ δεν της επέτρεπε να βλέπει τις φίλες της.

Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι όπως ανακάλυψε το θύμα μετά την προσφυγή του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο δράστης ήταν αυτός που είχε χακάρει τον υπολογιστή της και είχε διαγράψει φωτογραφίες της.

Μάλιστα μόλις πέντε ημέρες πριν την αποτρόπαια δολοφονία, η 32χρονη είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέλφη της τους φόβους της, λέγοντας ότι εάν συνέχιζε την σχέση θα την έβλεπαν στις ειδήσεις. «Το μόνο που μου είπε είναι ότι Ελένη έφυγα και ευτυχώς που έφυγα γιατί μπορεί να κατέληγα όπως οι υπόλοιπες κοπέλες που βλέπουμε στην τηλεόραση», είπε η ξαδέρφη του θύματος. 

Η κηδεία της 32χρονης θα γίνει σήμερα το απόγευμα στις 4 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κάτω-Ρόδου.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή