Η «Βραδιά του ερευνητή» σε υβριδική μορφή

Η «Βραδιά του ερευνητή» σε υβριδική μορφή

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μορφή για τη φετινή «Βραδιά του ερευνητή», του πανευρωπαϊκού θεσμού που συμβάλλει στη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας και τους ίδιους τους ερευνητές. Ενώ η περυσινή χρονιά λόγω πανδημίας πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά διαδικτυακά, φέτος επιχειρείται μια περιορισμένη υβριδική επιστροφή, με ορισμένες διά ζώσης εκδηλώσεις και πολλές ψηφιακές συνδέσεις. Το ετήσιο ραντεβού με την έρευνα ξεκίνησε το 2005 και έχει μεγάλη απήχηση. Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε 400 ευρωπαϊκές πόλεις με συμμετοχή 2.300.000 πολιτών, κυρίως μέσω Ιντερνετ.

Η φετινή «Βραδιά του ερευνητή» στην Ελλάδα ξεκίνησε… νωρίς, αφού σήμερα το πρωί σηκώνεται η αυλαία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου. Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιείται στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ στην Πατησίων με φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming. Τις εργασίες θα κηρύξει ο πρύτανης του ΕΜΠ, καθ. Α. Μπουντουβής, και θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων της Αθήνας και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών. Ακολούθως, τα επιτεύγματα περισσότερων από 200 ερευνητικών ομάδων θα παρουσιαστούν σε ζωντανή ροή -livestreaming μέσω αντιπροσωπευτικών τρίλεπτων video. Oλο το υλικό θα μεταδίδεται ζωντανά και θα παραμείνει μετά στην ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuaren.

Στην Κρήτη, στη διοργάνωση συμμετέχουν το Iδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ). Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν διαδικτυακά από σήμερα Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου. Οι ερευνητές του ΙΤΕ και του ΕΛΜΕΠΑ θα επικοινωνούν με το κοινό μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και από συνεντεύξεις μέσω ζωντανών συνδέσεων. Επίσης, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ θα ξεναγήσουν διαδικτυακά το κοινό στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, παρουσιάζοντας τα επιστημονικά όργανα και ξεκλειδώνοντας τα μυστικά του σύμπαντος. Η δίωρη ξενάγηση θα γίνει σήμερα στις 18:45 μέσω του συνδέσμου https://www.youtube.com/rengreece. Μέσω της ιστοσελίδας https://researchersnight.gr δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης και σύνδεσης με όλες τις δραστηριότητες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή