Κορωνοϊός: Το 30% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορά παιδιά 4-18 ετών

Κορωνοϊός: Το 30% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορά παιδιά 4-18 ετών

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το 30% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορά παιδιά ηλικίας 4-18 ετών», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ενώ από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι «όταν ξεκίνησε η επιδημία τα παιδιά ήταν γύρω στο 13% των κρουσμάτων και τώρα το ποσοστό έχει φτάσει περίπου στο 30%», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό οφείλεται στην μετάλλαξη Δ και παράλληλα στην αυξημένη ιχνηλάτηση καθώς πραγματοποιούνται περισσότερα τεστ στα παιδιά σε σύγκριση με πέρσι». 

«Ναι ένα παιδί σπάνια θα νοσήσει σοβαρά. Όμως ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα γίνει η στραβή για το δικό μου παιδί που είναι 11 ετών;», είπε και σχολίασε ότι το 11χρονο παιδί του θα είναι από τα πρώτα παιδιά για την ηλικία 5-11 ετών που θα κάνει το εμβόλιο στην Ελλάδα, μιας και η έγκριση για τον εμβολιασμό αυτών των ηλικιών από την Pfizer βρίσκεται προ των πυλών.

Σχολιάζοντας την άποψη πως θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά να μην γίνεται παρέμβαση στο ανοσοποιητικό τους, τόνισε πως κάτι τέτοιο ξεπερνά τα όρια της τρέλας και δεν γίνεται ρισκάρεις να «εκπαιδευτεί» το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού με φυσική λοίμωξη. «Αν το παιδί σου μετά νοσήσει σοβαρά, θα τρελαθείς», παρατήρησε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χθεσινή τακτική ενημέρωση, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε: «Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι ο εμβολιασμός των εφήβων προχωρά», είπε και πρόσθεσε ότι περίπου 160.000 παιδιά ηλικίας 12-17 ετών έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση».

Και επανέλαβε την έκκληση για πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τη μείωση των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή