ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Αναβλήθηκε η δίκη για τον εικονικό εμβολιασμό

Αναβολή επ' αόριστον έδωσε το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο στην εκδίκαση της υπόθεσης εικονικού εμβολιασμού 75χρονης στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

ΙΚΑ Αλεξάνδρας: Αναβλήθηκε η δίκη για τον εικονικό εμβολιασμό

Αναβολή επ’ αόριστον έδωσε το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο στην εκδίκαση της υπόθεσης εικονικού εμβολιασμού 75χρονης στο ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε αίτημα της απούσας σήμερα από το εδώλιο, βασικής κατηγορουμένης συνταξιούχου χειρουργού, η οποία δια του συνηγόρου της ζήτησε την αναβολή της δίκης ώστε να παραστεί στην ακροαματική διαδικασία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εικονικοί εμβολιασμοί: Στο «κόλπο» γιατρός και νοσηλεύτρια – Τρεις συλλήψεις (βίντεο)

Η 75χρονη επικαλέστηκε λόγους υγείας που την εμπόδισαν να παραβρεθεί στην δίκη και καθώς, σύμφωνα με τον συνήγορο της, επιθυμεί να παραστεί και να εισφέρει σημαντικά στοιχεία, ζήτησε αναβολή.

Οι δύο συγκατηγορούμενες της στην υπόθεση, μία νοσηλεύτρια και μια συνεργάτιδα της γιατρού, ήταν παρούσες στο δικαστήριο.

Οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν επ΄ αυτοφόρω, καθώς καταγράφηκαν από κάμερα που είχαν τοποθετήσει έπειτα από καταγγελία αστυνομικοί, να προβαίνουν σε εικονικό εμβολιασμό της 75χρονης.

Οι κατηγορίες που ανά περίσταση τους αποδίδονται αφορούν τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και συνέργειας στην πράξη, καθώς και παραβίασης των υγειονομικών μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις