Έγκλημα στη Ρόδο: Αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του 40χρονου

Έγκλημα στη Ρόδο: Αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του 40χρονου

Αυτό που έχει εξοργίσει την τοπική κοινωνία είναι ότι ο δολοφόνος και αυτόχειρας είχε επιδείξει και κατά το παρελθόν προβληματική και επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες με τις οποίες σχετίστηκε

8' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έπεσε το απόγευμα της Παρασκευής η αυλαία στην τραγική ιστορία της γυναικοκτονίας και της αυτοχειρίας στη Ρόδο. Η 32χρονη Ντόρα Ζαχαριά κηδεύτηκε στο κοιμητήριο της πόλης της Ρόδου, ενώ ο 40χρονος Κ.Μ. στην περιοχή Κοσκινού.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, πηγή με πολύ καλή πληροφόρηση στα όσα συμβαίνουν στο νησί, αποκάλυψε ότι μια μέρα πριν τη γυναικοκτονία ο 40χρονος είχε τηλεφωνική συνομιλία 20 λεπτών με τον ασφαλιστή του, με τον οποίο κανόνισε την ανανέωση του συμβολαίου για το συνταξιοδοτικό του, για το οποίο είχε κανονίσει να καταβάλει το σχετικό ποσό την ημέρα του εγκλήματος

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα επαγγελματικά και οικονομικά του θέματα, με τον 40χρονο να είναι χαλαρός.

Η πρώην σύζυγος

Αυτό που έχει εξοργίσει την τοπική κοινωνία είναι ότι ο αυτόχειρας είχε επιδείξει και κατά το παρελθόν προβληματική και επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες με τις οποίες σχετίστηκε. 

Είχε καταδικαστεί μάλιστα μετά από καταγγελίες της πρώην συζύγου του, η οποία είχε προσφύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα. 

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα. 

Διαβάστε: Οι καταγγελίες της πρώην συζύγου

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο τον Κ.Μ. το 2011, όταν εκείνη ήταν 19 ετών. Η σχέση τους παρουσίασε προβλήματα με τον μετέπειτα δολοφόνο να φέρεται βίαια απέναντι της.

Η πρώην σύζυγος είχε καταγγείλει ότι στις 5 προς 6 Ιουλίου του 2013, ο Κ.Μ είχε μεταβεί στο σπίτι της και με την απειλή όπλου (την φονική καραμπίνα) την απήγαγε, την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητο της, ενώ βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να την σημαδεύει και την κράτησε έως τις 07.00 το πρωί, αφού την σημάδευε επί ώρες με το όπλο και αφού την χτύπησε στο πρόσωπο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ τον αναζητούσε η αστυνομία για να τον συλλάβει, μόλις τελείωσε το αυτόφωρο, στις 00.30 της 9ης Ιουλίου του 2013, σκαρφάλωσε τον μαντρότοιχο της οικίας της και επιχείρησε να πλησιάσει εκ νέου, αλλά εκδιώχθηκε από ιδιωτικό άνδρα σεκιούριτι και τον σκύλο του, που είχε προσλάβει ο πατέρας της πρώην συζύγου για την ασφάλειά της.

Τον Μάρτιο του 2014, ο Κ.Μ είχε καταδικαστεί για παράνομη βία και παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου για το περιστατικό με την πρώην σύζυγό του σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, η οποία σε δεύτερο βαθμό, τον Οκτώβριο του 2018, μειώθηκε στους 2 μήνες με 3ετή αναστολή, αφού του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Ο γάμος λύθηκε με δικαστική απόφαση τον Μάρτιο του 2015. Πληροφορίες του kathimerini.gr αναφέρουν ότι πριν από περίπου 8 χρόνια ο Κ.Μ είχε ατύχημα στο κυνήγι, με αποτέλεσμα να προκληθεί οξύ πρόβλημα στην όραση του για μεγάλο διάστημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη την περίοδο μετέβη στην Κύπρο, όπου και εργάστηκε για κάποια χρόνια. 

Η σχέση με την 40χρονη συμμαθήτρια 

Η βίαια συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες έγινε γνωστή και από τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε 40χρονη γυναίκα, η οποία έκανε σχέση μαζί του για 4 μήνες από τα μέσα του Φεβρουαρίου 2020 έως και τα μέσα Ιουνίου του 2020. 

Η γυναίκα, μιλώντας στον τοπικό Τύπου της Ρόδου, περιέγραψε τον Κ.Μ ως έναν άνθρωπο κτητικό, χειριστικό και ζηλιάρη. «Ήταν κτητικός, ζηλιάρης. Στην αρχή μου παρουσιάστηκε σαν κύριος, τζέντλεμαν, με πρόσεχε, με νοιαζόταν, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Με τα προσωπικά του προβλήματα που είχε μετά από ένα τραυματισμό στο μάτι του, με έκανε να τον λυπάμαι κάπως, κι όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου άρχισε να αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα», τόνισε η 40χρονη, μιλώντας στην Ροδιακή.

Η ίδια πρόσθεσε ότι διαμένει σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας κι όταν έμαθε για το συμβάν το μυαλό της πήγε στον Κ.Μ. «Είχα δει την καραμπίνα, ήξερα ότι έχει λευκό αυτοκίνητο κι όσο περνούσαν τα λεπτά και μάθαινα περισσότερες λεπτομέρειες, έδενε το πάζλ. Άκουσα για 30χρονη εκπαιδευτικό, ήξερα για αυτό».

Ερωτηθείσα για το ποια ήταν τα προβλήματα στη σχέση της με τον 40χρονο, τόνισε: «Ήθελε να έχει τον έλεγχο στο ντύσιμό μου, στους φίλους μου, σε κάποια έξοδό μου. Οτιδήποτε ήταν πέρα από εκείνον θεωρούσε ότι έτρωγε χρόνο από εκείνον. Ήθελε να συγκατοικήσουμε γρήγορα, να γνωριστούν οι οικογένειές μας γρήγορα, το έβλεπε πολύ σοβαρά, πολύ γρήγορα. Έβλεπα σημάδια περίεργα το οποία παράβλεπα γιατί είχε τα θέματα με το μάτι του, αλλά αυτά σοβάρευαν κι έβλεπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει αυτή η σχέση».

Η ίδια αποκάλυψε ότι την χτύπησε και πήρε το κινητό της τηλέφωνο: «Μου πήρε τη συσκευή κι έβαλε μέσα μία εφαρμογή με την οποία άκουγε τα πάντα και είχε πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα της εποχής εκείνης αλλά και παλαιότερα». Και προσθέτει, αφού σημειώνει ότι μαζί του έμενε περιστασιακά:  «Ένα βράδυ, ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι, με χτύπησε. Βγήκα από το σπίτι, δήθεν για να μην μας ακούν, αλλά μπήκα στο αυτοκίνητό μου. Με κυνήγησε με το δικό του, πήγα στην Αστυνομία του έκανα μήνυση, πήγα στο νοσοκομείο με εξέτασαν».

Κατόπιν περιγράφει τις απέλπιδες προσπάθειες του να την διεκδικήσει πίσω και κατόπιν πώς την απείλησε με την παρουσία μπράβου ότι «αν δεν αποσύρω τη μήνυση δεν θα με αφήσει ήσυχη».

Ερωτηθείσα αν θεωρεί ότι θα μπορούσε να είχε την ίδια τραγική κατάληξη με την 32χρονη Ντόρα, απάντησε: «Χίλια τοις εκατό, θα ήμουνα πέρυσι εγώ».

Έγκλημα στη Ρόδο: Αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του 40χρονου-1

Η σχέση με την 32χρονη Ντόρα Ζαχαριά

Η άτυχη εκπαιδευτικός έκανε σχέση με τον Κ.Μ πριν από 9 μήνες. Το τελευταίο δίμηνο είχαν αρχίσει να διαμένουν μαζί στην συνοικία Θεοτόκος, έξω από την πόλη της Ρόδου, στο σπίτι που ο 40χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του. 

Η Ντόρα έφυγε από το σπίτι στις 13/9 και επέστρεψε στο πατρικό της στην συνοικία Ροδίνι, όπου έγινε το φονικό. Όπως έγινε γνωστό, το διάστημα αυτό, από την αποχώρηση της γυναίκας από το σπίτι έως την δολοφονία της, δεν είχαν επαφές, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι την παρακολουθούσε. Η ίδια τον είχε εντοπίσει να ελέγχει τις κινήσεις του μέσα από ΙΧ που είχε ενοικιάσει, ενώ η ίδια αποχωρούσε από το σπίτι παιδιού με ειδικές ανάγκες στο οποίο έκανε μαθήματα.

Μιλώντας στην Ροδιακή, η θεία της Ντόρας Ζαχαριά αποκάλυψε λεπτομέρειες από το επίμαχο διάστημα του χωρισμού, πριν τη δολοφονία. 

Σημειώνει ότι η ανίψια της «όταν είδε ότι υπήρχε πρόβλημα αποφάσισε να χωρίσει. Πήγαν με την αδελφή μου την άλλη, μάζεψαν τα πράγματα από το σπίτι και ήρθε στο σπίτι». Σημειώνει δε ότι από τον χωρισμό και μετά δεν υπήρχαν εντάσεις: «Ούτε μηνύματα της έστειλε, ούτε την παρακάλεσε να επιστρέψει ούτε τίποτα. Δούλευε ύπουλα. Έτσι πιστεύω».

Η ίδια αποκαλύπτει ότι η 32χρονη είδε τον 40χρονο μια μέρα πριν την δολοφονία: «Ήταν έξω από ένα σπίτι που έκανε μάθημα σε παιδιά. Ήταν φιλόλογος. Τον είδε που περίμενε απ’ έξω, με ένα αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει. Μια μέρα πριν το φονικό όλα αυτά. Και βέβαια αυτή η κίνηση την υποψίασε. Το είπε στη μητέρα της. Εγώ ανησύχησα είναι αλήθεια».

Σε εκείνο το περιστατικό δεν υπήρχε συζήτηση ανάμεσα τους: «Το ανέφερε στη μητέρα της. (…) Δούλευε το κορίτσι μας, έρχονταν βράδυ. Κι εμείς το ίδιο. Την επόμενη μέρα, πήγε να μπει στο αυτοκίνητο. Να πάει στα παιδιά, στα μαθήματα και τη σκότωσε».

Η ίδια σημειώνει ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν το καλοκαίρι, όταν το ζευγάρι είχε πάει για διακοπές στην Κάλυμνο. «Εκεί άρχισαν όλα. Αυτός τη ζήλευε. Το κορίτσι μας είχε γνωστούς πολλούς στο νησί που είχαν πάει. Κι αυτός της έκανε σκηνές. Να μη μιλά με τους φίλους της, να μη μιλά με τα ξαδέλφια της.

Διαβάστε: Τι αποκαλύπτουν
οι γονείς του θύματος

Κι εκεί αποφάσισε η Ντόρα, ότι δεν μπορεί να μείνει μαζί του. Όταν επέστρεψε είπε να λήξει τη σχέση. Κι αυτό έκανε».

Επίσης, φίλη της 32χρονης μίλησε στον ANT1 και περιέγραψε τα όσα ζούσε το θύμα τους τελευταίους μήνες.

Όπως ανέφερε, η Ντόρα της είχε εκμυστηρευθεί πως ενώ στην αρχή η σχέση της με τον 40χρονο ήταν καλή, από τη στιγμή που αποφάσισαν να ζήσουν μαζί άλλαξε η συμπεριφορά του.

«Ένα βράδυ την είχε κλειδώσει έξω από το σπίτι τους κατηγορώντας την ότι άργησε να γυρίσει. Άλλες φορές της απαγόρευε να βγει στο μπαλκόνι να καπνίσει, ενώ δεν της επέτρεπε να βλέπει τις φίλες της», είπε. 

Η ίδια αποκάλυψε ότι ο 40χρονος είχα χακάρει τον υπολογιστή της και είχε διαγράψει φωτογραφίες της, όπως ανακάλυψε η 32χρονη μετά την προσφυγή της στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

«Έφυγα για να μην με δουν στις ειδήσεις»

Μόλις πέντε ημέρες πριν την αποτρόπαια δολοφονία, η 32χρονη είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέλφη της τους φόβους της, λέγοντας ότι εάν συνέχιζε την σχέση θα την έβλεπαν στις ειδήσεις.

«Το μόνο που μου είπε είναι ότι ‘Ελένη έφυγα και ευτυχώς που έφυγα γιατί μπορεί να κατέληγα όπως οι υπόλοιπες κοπέλες που βλέπουμε στην τηλεόραση’», είπε η ξαδέρφη του θύματος. 

Έγκλημα στη Ρόδο: Αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του 40χρονου-2
ΡΟΔΙΑΚΗ

Οργή για τις δηλώσεις του θείου του 40χρονου

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του θείου του 40χρονου γυναικοκτόνου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο άνδρας είπε: «Το παιδί δεν είναι το τέρας που παρουσιάζετε. Αυτή είναι η ένστασή μου. Έχετε μπλέξει πολλές ειδήσεις σε μία. Ήταν ένας άνθρωπος, ερωτευμένος, παθιασμένος με την κοπέλα του, όπως είναι ο καθένας μας με τη σχέση του και καλά κάνει, γιατί έτσι πρέπει να είσαι και από εκεί πέρα η καθεμία από εσάς θα πρέπει να σέβεται αυτό που ο καθένας μας σας προσφέρει».

Συνέχισε μάλιστα, λέγοντας: «Όχι μέχρι να μας ρίξετε και μόλις σας φτιάξουμε τα σπίτια μας και τις δομές που θέλετε, ξαφνικά θέλετε την ελευθερία σας. Ο καθένας από εμάς θα ζήλευε. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Δεν πήρε ένα όπλο και ξαφνικά κι έκανε έτσι για να φτάσει στο σημείο να κάνει αυτό που έκανε και να αυτοκτονήσει, είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να την έχει λατρέψει. Δεν δικαιολογώ καμία πράξη βίας. Αλλά δεν μπορείτε να παρουσιάζετε όλους τους φονιάδες σαν να είναι τα τέρατα που τους παρουσιάζετε. Παρουσιάζετε τις γυναίκες όλες σαν θύματα, δεν είστε όλες θύματα, υπάρχετε κι εσείς με αγγελική μορφή αλλά εξωτερικά και μόνο, για το μέσα βάλτε άλλη λεξούλα. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, αλλά δεν θέλω να θίξετε κι εσείς την οικογένειά μου».   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή