Μητροπολίτης απαντάει καίρια και με χιούμορ σε αντιεμβολιαστές

Μητροπολίτης απαντάει καίρια και με χιούμορ σε αντιεμβολιαστές

Μετά την επίδοση κειμένου διαμαρτυρίας στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για την πρωτοβουλία προγράμματος εμβολιασμού

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορεί να κρύψει το χαμόγελό του για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση της Μητρόπολής του, ωστόσο πλέον ζητεί να πέσουν οι τόνοι και όλοι να επικεντρωθούν στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Ο λόγος για τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, η καίρια και με πολύ χιούμορ απάντηση του οποίου προς τους αντιεμβολιαστές επικροτήθηκε από μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης. 

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αρνητές εμβολίου: Εντολή Θεοδωρικάκου για έρευνα στα social media

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης, απαντώντας στους αντιδρώντες, περιγράφει και τα γεγονότα: «Πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48(!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή βάσει προγράμματος έξω από Ιερούς Ναούς ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποί μας στη θωράκισή τους ενάντια στην πανδημία».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για αντιεμβολιαστές

Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο κ. Ιερώνυμος, η Ιερά Μητρόπολη σέβεται όλες τις απόψεις, ωστόσο οφείλει να απαντάει με αντεπιχειρήματα, ανάλογα και με το περιεχόμενο των επιχειρημάτων. Για παράδειγμα, οι αντιδρώντες επέκριναν όσους τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού πως είναι μασόνοι. «Ο σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά τη δήλωσή μας αυτή καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν», σχολίασε η Μητρόπολη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Οι ταυτότητες των αρνητών και οι θεωρίες συνωμοσίας

Πλέον ο κ. Ιερώνυμος ρίχνει το βάρος του στην προσπάθεια εμβολιασμού που ξεκινάει από αύριο, καλώντας τους πιστούς να προσέλθουν χωρίς ενδοιασμούς για να εμβολιασθούν. Συγκεκριμένα, αύριο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα θα βρίσκεται κινητή μονάδα εμβολιασμών, οργανωμένη από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Κατόπιν η κινητή μονάδα του ΕΣΥ θα πάει σε χωριά της περιοχής, ώστε να εμβολιαστούν πολίτες που δεν μπορούν να φύγουν από τη δουλειά τους τις καθημερινές.

Να σημειωθεί ότι μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους για να μη φύγουν, όπως ανέφερε η ίδια η Μητρόπολη στην ανακοίνωσή της, πικραμένοι.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή