Β. Καρακώστας στο kathimerini.gr: Νωρίς ακόμη για εκτιμήσεις – «Πλούσια» η προσεισμική δραστηριότητα

Β. Καρακώστας στο kathimerini.gr: Νωρίς ακόμη για εκτιμήσεις – «Πλούσια» η προσεισμική δραστηριότητα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη εικόνα από την ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κρήτη, αναφέρθηκε ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Καρακώστας, σημειώνοντας πως χρειάζεται προσοχή από τους κατοίκους αυτές τις ώρες. Πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την πιθανότητα νέας μεγάλης δόνησης.

Μιλώντας στο kathimerini.gr, ο κ. Καρακώστας επεσήμανε πως είχε προηγηθεί έντονη προσεισμική δραστηριότητα, η οποία είχε ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου «με κάποιες υφέσεις και κάποιες εξάρσεις».

Διαβάστε ακόμη: Ζημιές σε εκκλησίες, αναφορές για εγκλωβισμένους – Οι πρώτες εικόνες

«Από ό,τι βλέπουμε, μέχρι στιγμής, έχει καταγραφεί περιορισμένη μετασεισμική δραστηριότητα και αυτό είναι κάτι που είναι “ανάποδο” από αυτό που συνήθως συμβαίνει. Δεν ακολουθεί προς ώρας η ανάλογη δραστηριότητα», σημείωσε ο καθηγητής και ανέφερε πως αυτό που έχει αξία τώρα είναι οι κάτοικοι τις περιοχής να είναι προσεκτικοί τις επόμενες ώρες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η προϊστορία της περιοχής που σημειώθηκε η δόνηση είναι ευνοϊκή, καθώς στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί κάποιος πολύ μεγάλος σεισμός, ωστόσο -όπως είπε- η ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και μπορεί να δώσει μεγαλύτερα μεγέθη.

«Να προσέχει ο κόσμος σήμερα και να δούμε τα δεδομένα, τι θα ακολουθήσει για να κάνουμε μία πιο ασφαλή εκτίμηση», πρόσθεσε

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή