Σεισμός στην Κρήτη: Στο Αρκαλοχώρι ο Χρ. Στυλιανίδης – Έκτακτη σύσκεψη

Σεισμός στην Κρήτη: Στο Αρκαλοχώρι ο Χρ. Στυλιανίδης – Έκτακτη σύσκεψη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Αρκαλοχώρι που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό βρίσκονται ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που συμμετέχουν στη σύσκεψη του συντονιστικού για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή.

Στην περιοχή βρίσκονται επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού, Φοίβος Θεοδώρου.

Διαβάστε ακόμη: Β. Καρακώστας στο kathimerini.gr: Νωρίς ακόμη για εκτιμήσεις – «Πλούσια» η προσεισμική δραστηριότητα

Με εντολή του κ. Στυλιανίδη, έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης/βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδικοίησης, ενώ εκτός από τις δυνάμεις της Κρήτης μεταβαίνουν στην περιοχή η 1η και η 2η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων και Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Υποδομών.

Σεισμός στην Κρήτη: Στο Αρκαλοχώρι ο Χρ. Στυλιανίδης – Έκτακτη σύσκεψη-1
Φωτ. cretalive

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία αρχικά με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και στη συνέχεια με τον κ. Στυλιανίδη, οι οποίοι την ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μετά από τον σεισμό στην περιοχή.

Σημειώνεται πως η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη λύπη της για το θύμα που άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός και ευχήθηκε η κατάσταση των τραυματιών, να μην είναι επικίνδυνη για την υγεία τους. Τόνισε, επίσης, ότι η σκέψη όλων μας είναι εκεί και σημείωσε, ότι οι δυσκολίες για τον τόπο δεν τελειώνουν.

Επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης είχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του προς τους κατοίκους της Κρήτης που δοκιμάζονται από τον σεισμό. «Επικοινώνησα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου σε όλους τους Κρητικούς που δοκιμάζονται από τα 5,8R. Δύναμη και κουράγιο σε όλες και όλους, μα πιο πολύ στους συγγενείς του άτυχου εργάτη που έχασε τη ζωή του στο Αρκαλοχώρι», σημειώνει ο κ. Τσίπρας στη σχετική ανάρτηση του στο Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή