Pfizer: Ξεκίνησε τη δοκιμή ενός mRNA αντιγριπικού εμβολίου

Pfizer: Ξεκίνησε τη δοκιμή ενός mRNA αντιγριπικού εμβολίου

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ με υγιή άτομα 65 έως 85 ετών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη δοκιμή ενός αντιγριπικού εμβολίου που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, την ίδια που χρησιμοποιείται και στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που παρασκευάζει.

Ήδη ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ με υγιή άτομα 65 έως 85 ετών. Αρχικός στόχος είναι ο έλεγχος της ασφάλειας του εμβολίου και στη συνέχεια της αποτελεσματικότητας του από άποψη ανοσιακής ανταπόκρισης.

«Η πανδημία Covid-19 μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε την τεράστια επιστημονική ευκαιρία του mRNA. Η γρίπη παραμένει μια περιοχή όπου χρειαζόμαστε εμβόλια», δήλωσε η Κάθριν Γιάνσεν, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer.

Ξεκινάει και ο αντιγριπικός εμβολιασμός στην Ελλάδα

Σημειώνεται πως από την 1η Οκτωβρίου ξεκινάει η συνταγογράφηση των αντιγριπικών εμβολίων για τη φετινή περίοδο της γρίπης και η οποία όπως όλα δείχνουν θα συμβαδίσει με την πανδημία της COVID-19. Εως τα τέλη Σεπτεμβρίου τα φαρμακεία αναμένεται να έχουν παραλάβει 1.600.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων από τις τουλάχιστον 4.000.000 που έχουν δεσμευθεί για τις ανάγκες της χώρας μας. Η διάθεση-χορήγηση των εμβολίων θα γίνει και φέτος μόνο με ηλεκτρονική συνταγή στις ομάδες πληθυσμού για τις οποίες συνιστάται ο εμβολιασμός και συγκεκριμένα στα άτομα άνω των 60 ετών, καθώς και σε όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση, όπως άτομα με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, καρδιαγγειακή νόσο, χρόνια νεφροπάθεια, σακχαρώδη διαβήτη, ανοσοκατασταλμένοι, έγκυες, λεχωίδες, παχύσαρκοι, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας.

Τελευταίες ειδήσεις

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή