Υπέρ της διά ζώσης διδασκαλίας οι φοιτητές

Υπέρ της διά ζώσης διδασκαλίας οι φοιτητές

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ ανέφερε ότι «η εκπαιδευτική διαδικασία επιστρέφει εξ ολοκλήρου στους χώρους των σχολών»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πανεπιστήμια ετοιμάζονται για την έναρξη των διά ζώσης μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου την επόμενη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, την ίδια στιγμή που οι φοιτητές πιέζουν τα μαθήματα να γίνουν μόνο διά ζώσης και όχι με τηλεκπαίδευση. Συγκεκριμένα, μετά την έκδοση την Παρασκευή της ΚΥΑ για τους όρους λειτουργίας των ΑΕΙ, τα τμήματα και οι σχολές άρχισαν να διαμορφώνουν τα ωρολόγια προγράμματα του χειμερινού εξαμήνου.

Η ΚΥΑ είναι σαφής κάνοντας λόγο για πληρότητα 100% των αιθουσών μόνο με εμβολιασμένους φοιτητές ή φοιτητές που έχουν νοσήσει ή φοιτητές με αρνητικό μοριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Σε κάποιες περιπτώσεις, τμήματα προβλέπουν την ταυτόχρονη μετάδοση των μαθημάτων από το αμφιθέατρο για όποιον φοιτητή το επιθυμεί ή αδυνατεί να παραβρεθεί. Παράλληλα, η Σύγκλητος του εμβληματικού ΕΜΠ ανέφερε ότι «η εκπαιδευτική διαδικασία επιστρέφει εξ ολοκλήρου στους χώρους των σχολών. Τα εργαστηριακά μαθήματα καθώς και τα μαθήματα ειδικοτήτων, που έχουν ασκήσεις, παρουσία σε πειραματικές διατάξεις ή προσωπική συνεργασία, οργανώνονται σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό παράλληλων τμημάτων με τη διά ζώσης συμμετοχή των φοιτητών.

Τα μαθήματα αυτά έχουν προτεραιότητα κατά την κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη πληρότητα ανά τμήμα. Τα μαθήματα που έχουν μεγάλα ακροατήρια και μεγάλο μέρος παραδόσεων εντός αμφιθεάτρων και αιθουσών διδασκαλίας, οργανώνονται κατά το δυνατόν σε παράλληλα τμήματα ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε σχολής. Για τη διασφάλιση της συμμετοχής όλων των φοιτητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς θα υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στις διαθέσιμες αίθουσες, με συνεπικάλυψη χώρων, διδασκόντων και ωρολογίου προγράμματος, με αποφάσεις των σχολών μπορεί να προσφέρεται εναλλακτική διδασκαλία αξιοποιώντας τα εργαλεία που υπάρχουν, είτε με ταυτόχρονη μετάδοση ή με καταγραφή της παράδοσης ή άλλο τρόπο».

Από την άλλη, φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (KNE) θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Πέμπτη, στις 12.00, στα Προπύλαια. «Oλα τα μαθήματα να γίνουν διά ζώσης, με μέτρα προστασίας της υγείας μας! Η ημερομηνία ανοίγματος των σχολών μας πλησιάζει, όμως το ένα τμήμα μετά το άλλο ανακοινώνουν ότι τελικά πάμε για ακόμη ένα εξάμηνο τηλεκπαίδευσης», ανέφερε το ΜΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή