Ληστεία στη Μητροπόλεως: «Οπλοστάσιο» το σπίτι του 33χρονου

Ληστεία στη Μητροπόλεως: «Οπλοστάσιο» το σπίτι του 33χρονου

Ταυτοποιήθηκε για τρεις ληστείες, εκτός από εκείνη της Μητροπόλεως και για δύο ακόμη που είχαν προηγηθεί σε Μεταμόρφωση και Νέα Ιωνία.

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως δράστης τριών ληστειών στην Αττική ταυτοποιήθηκε ο 33χρονος δραπέτης που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην λεωφόρο Κατεχάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι στην περιοχή των Ελληνορώσων αποκαλύφθηκε ότι είχε στην κατοχή του βαρύ οπλισμό.   

Πρόκειται για τη ληστεία σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μητροπόλεως, στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά και δύο ακόμη ληστείες, η πρώτη σε υποκατάστημα της Μεταμόρφωσης την 18η Αυγούστου και η δεύτερη σε τράπεζα στη Νέα Ιωνία στις 2 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον 33χρονο συνελήφθη χθες και μια 34χρονη γυναίκα, η οποία επέβαινε μαζί του σε ταξί. Επιπλέον, αναζητείται ακόμη ένα άτομο που θεωρείται συνεργός του στη ληστεία της Μητροπόλεως. 

Ο συλληφθείς είχε μαζί του δυο πιστόλια και ένα καλάσνικοφ. Αναζητείτο από τις 2 Αυγούστου, καθώς είχε παραβιάσει τους όρους της άδειας που του είχε χορηγηθεί από τις φυλακές. Επιπλέον, από την έρευνα που ακολούθησε και στο σπίτι στην περιοχή των Ελληνορώσων κατασχέθηκαν: 

  • πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια,
  • 19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
  • 2 πιστόλια με γεμιστήρες που περιείχαν 11 και 14 φυσίγγια αντίστοιχα,
  • 3 γεμιστήρες πιστολιού και 28 φυσίγγια,
  • περίστροφο με 6 φυσίγγια,
  • ταχυγεμιστήρας περιστρόφου και 141 φυσίγγια,
  • νάιλον συσκευασία, με ηρωίνη βάρους 36,67 γραμμαρίων,
  • κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim , χρήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις

Οι κινήσεις του συλληφθέντα 

Όπως έγραφε σήμερα η «Κ», ο 33χρονος αμέσως μετά τη ληστεία στη Μητροπόλεως κινήθηκε στην περιοχή του Κορυδαλλού, ενώ στο διάστημα που καταζητείτο από τις αρχές διέμενε σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής σε Κορυδαλλό, Αιγάλεω και το κέντρο της Αθήνας. Λάμβανε μέτρα αντιπαρακολούθησης. 

Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι μετακινείτο με ταξί και πριν από κάθε δρομολόγιό του συνήθιζε να καλεί δύο ή και τρία ραδιοταξί προκειμένου να δημιουργήσει σύγχυση στους διώκτες του. Ακόμα, τη στιγμή της σύλληψής του είχε αφαιρέσει την μπαταρία από το κινητό του ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός του από το στίγμα του τηλεφώνου του.

Ο συλληφθείς εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 είχε συλληφθεί σε ταυτόχρονη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή. Στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί είχαν εντοπίσει μεγάλο αριθμό φυσιγγίων. 

Ο συνεργός του 

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου κατά πληροφορίες είναι ήδη από την πρώτη στιγμή γνωστά στις διωκτικές αρχές. Φέρεται να έχει συμμετοχή μόνο στη μια από τις τρεις ληστρικές επιδρομές που πραγματοποίησε ο 33χρονος, αυτή στο κατάστημα της Μητροπόλεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή