Θεοδωρικάκος: Επιπλέον 100 περιπολικά τις νύχτες στην Αθήνα

Θεοδωρικάκος: Επιπλέον 100 περιπολικά τις νύχτες στην Αθήνα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τετραψήφιο αριθμό νέων αστυνομικών που θα επανδρώσουν τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος από το ΑΤ Καλλιθέας, το οποίο επισκέφθηκε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι 1.026 αστυνομικοί (306 αποφοιτήσαντες από τη σχολή και 720 δόκιμοι) θα πάνε στα τμήματα του Λεκανοπεδίου, ενώ ανέφερε πως ακόμη 100 περιπολικά, πλήρως επανδρωμένα, θα κυκλοφορούν τις νύχτες στην Αθήνα, για την ασφάλεια των πολιτών απο τις επόμενες ημέρες.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «από την 1η Νοεμβρίου έχουμε την δυνατότητα και γίνεται πράξη, να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά τις βραδινές ώρες, 00:00-06:00, που θα περιπολούν στους δρόμους της Αττικής».

«Η Πολιτεία ξεκινά πρόσθετη στελέχωση με 1.026 άνδρες και γυναίκες στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, για να ενισχυθεί το αίτημα ασφάλειας, παντού και για όλους», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τον υπ. Προστασίας του Πολίτη, η δύναμη των τμημάτων της Αττικής υπολείπεται της οργανικής δύναμης κατά 5.000 αστυνομικούς.

Όπως έχει γράψει η «Κ», από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Θεοδωρικάκος δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε εσωτερική ανακατανομή των 4.000 αστυνομικών που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αμεσης Δράσης Αττικής, με στόχο τη βελτίωση της αστυνόμευσης στο λεκανοπέδιο. Οπως λένε χαρακτηριστικά, «η Αμεση Δράση πρέπει να γίνει πράγματι άμεση».

Μέχρι σήμερα στην Αττική κινούνται σε κάθε βάρδια 31 περιπολικά της Αμεσης Δράσης. Αριθμός που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ιδιαίτερα μικρός, καθώς σε κάθε τομέα αντιστοιχεί ένα και σε σπάνιες περιπτώσεις δύο περιπολικά. Για παράδειγμα, στην περιοχή που εκτείνεται από τον Αγιο Παντελεήμονα, την Κυψέλη, τα Πατήσια μέχρι και το Γαλάτσι κινείται μόλις ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης, το πλήρωμα του οποίου καλείται από το Κέντρο Επιχειρήσεων να διαχειριστεί όχι μόνο σοβαρά αλλά και δευτερεύουσας σημασίας συμβάντα. Υπολογίζεται ότι σε κάθε βάρδια το πλήρωμα ενός περιπολικού διαχειρίζεται 30-35 σήματα, με τον μέσο χρόνο ανταπόκρισης να φτάνει συχνά τα 30 λεπτά ή ακόμα και τη μία ώρα! Τι σημαίνει αυτό; Οτι εάν, π.χ., ένας ηλικιωμένος καλέσει στο «100» ζητώντας «παροχή βοήθειας», μπορεί να χρειαστεί να περιμένει έως και μία ώρα έως ότου ανταποκριθεί το περιπολικό.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή