ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πεδίον του Άρεως: Ξηλώνονται οι πινακίδες μετά τον… πόλεμο για τον θεό Άρη

Σε αντικατάσταση των πινακίδων που τοποθετήθηκαν στο Πεδίον του Άρεως και στις οποίες η τοποθεσία αποδίδεται στα αγγλικά ως «Mars Field» πρόκειται να προχωρήσει η περιφέρεια Αττικής, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της

Πεδίον του Άρεως: Ξηλώνονται οι πινακίδες μετά τον… πόλεμο για τον θεό Άρη

Σε αντικατάσταση των πινακίδων που τοποθετήθηκαν στο Πεδίον του Άρεως και στις οποίες η τοποθεσία αποδίδεται στα αγγλικά ως «Mars Field» πρόκειται να προχωρήσει η περιφέρεια Αττικής, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Η περιφέρεια τονίζει ότι η σημερινή της διοίκηση, στα δύο χρόνια που διαχειρίζεται το Πεδίον του Άρεως, έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα αναβάθμισης των υποδομών του πάρκου και προσθέτει ότι «τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής είναι πλέον ορατά στον κάθε πολίτη που επισκέπτεται» τον χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει η περιφέρεια, «προχωρήσαμε και στην τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων στις 7 κύριες εισόδους του πάρκου, οι οποίες ενημερώνουν όχι μόνον τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες για τα τοπωνύμια και τα χαρακτηριστικά της κάθε εισόδου».

«Στις πινακίδες αυτές αποδίδεται ο όρος Πεδίον του Άρεως και στα αγγλικά. Η απόδοση αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση των ξενόγλωσσων επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν εκδηλώνεται η πρόθεση από την περιφέρεια να αλλάξει ή να αλλοιώσει- έστω και στα αγγλικά- την ταυτότητα αυτού του ιστορικού χώρου. Ωστόσο, σεβόμενοι την ευαισθησία πολλών συμπολιτών μας, θα προχωρήσουμε άμεσα στην αντικατάσταση των συγκεκριμένων πινακίδων, χρησιμοποιώντας για τον όρο Πεδίο του Άρεως λατινικούς χαρακτήρες (Pedion tou Areos)» συμπληρώνει η περιφέρεια Αττικής.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι παρεμβάσεις μας στο Πεδίον του Άρεως θα συνεχιστούν,  με στόχο την αναβάθμιση του μεγαλύτερου χώρου πρασίνου της Αθήνας, προς όφελος όλων των κατοίκων της Αττικής».

Ποικίλες αντιδράσεις

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση των συγκεκριμένων πινακίδων προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου εμφανίστηκαν χιουμοριστικές εικόνες από… τον πλανήτη Άρη.

Αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου διερωτήθηκαν αν το «Mars Field» αφορά τον αρχαίο Έλληνα θεό Άρη ή τον Ρωμαίο Μαρς, πατέρα του Ρωμύλου και θεό του πολέμου στη ρωμαϊκή μυθολογία.

Τελευταίες ειδήσεις