Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες και ένταση στην πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες και ένταση στην πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή της Ιωάννας Παλιοσπύρου για τις τραγικές στιγμές που βίωσε, ενώ για πρώτη φορά έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα – «Πιστεύω ότι ακόμη και πέντε και 10 χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει ο σκοπός της θα είναι να με αποτελειώσει»

13' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της πολύκροτης δίκης για την επίθεση με το βιτριόλι που συντάραξε την κοινή γνώμη.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή της Ιωάννας Παλιοσπύρου για τις τραγικές στιγμές που βίωσε τα κρίσιμα λεπτά που η 35χρονη αφού την κοίταξε στα μάτια τής πέταξε το βιτριόλι προκαλώντας της εκτεταμένα εγκαύματα, ενώ για πρώτη φορά έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα η κατηγορούμενη, Έφη Κακαράντζουλα.

«Σηκώθηκα για να πάω στη δουλειά μου και ήμουν στην είσοδο της πολυκατοικίας των γραφείων. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ και περίμενα να κατέβει. Κοιτούσα προς το κάτω περιμένοντας. Άκουσα κάποιους θορύβους. Δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος. Καθώς περίμενα το ασανσέρ εμφανίστηκε μπροστά μου μια γυναίκα, σήκωσα το βλέμμα και με κοίταξε στα μάτια», αφηγήθηκε η Ιωάννα, συνεχίζοντας: «Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Ήμουν παντού στο σώμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Το πρώτο πράγμα ήταν να τρέξω για κάποια βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα πανικοβλήθηκαν». 

«Τους έλεγα, δώστε μου λίγο νερό πεθαίνω, βοήθεια φώναζα. Πήγα στο νιπτήρα και μου έριχναν νερό. Τα μαλλιά μου πέφτανε μέσα στο νιπτήρα. Έπιαναν το πρόσωπο μου και καταλάβαινα ότι καιγόμουν, λιώνω. Φώναζα για βοήθεια, οι άνθρωποι τρόμαζαν. Καταλάβαινα ότι εκείνη τη στιγμή κάτι χάνω. Κάλεσαν σε βοήθεια το 166. Μου είπανε να βγάλω τα ρούχα μου γιατί έλιωναν πάνω μου. Εγώ το μόνο που σκαφτόμουν ήταν να μη χάσω τις αισθήσεις μου. Γιατί καταλάβαινα ότι μόνο εγώ μπορούσα να σώσω τον εαυτό μου. Φώναζα, Θεέ μου βοήθησε με γιατί μόνο εσύ μπορείς».

Η ίδια, μάλιστα, συνεχίζοντας ανέφερε ότι σκέφτηκε να δώσει τέλος στη ζωή της. Όπως είπε: «Θυμάμαι απλά να με βρέχουν να ουρλιάζω, να πονάω να ξανακοιμάμαι να ξαναξυπνάω, μου έκαναν τομές στο μάτι μου και στο αυτί. Αυτά δεν θυμάμαι παραπάνω. Προσπαθούσα απλά να αντέχω για να μην πονάω. Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι θα διακομιστώ στο Θριάσιο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη διακομιδή μου, επειδή δεν μπορούσα να δω, μπορούσα μόνο να ακούω, θυμάμαι την ώρα που περνούσαν τα φορεσιά στους διαδρόμους».

«Παρακαλούσα να επιβιώσω»

Συνεχίζοντας την κατάθεση της, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, ανέφερε: «Μια κυρία αναφώνησε «Θεέ μου» και κατάλαβα ότι το είπε για μένα (κλαίει) κατάλαβα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή. Κατάλαβα ότι έχω σοβαρά εγκαύματα και απλά παρακαλούσα να επιβιώσω. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως για τα μάτια μου, ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο. Σκέφτηκα να δώσω τέλος στη ζωή μου».

«Για όσα διάστημα ήμουν στο νοσοκομείο έλεγα στους αστυνομικούς ότι δεν έχω πειράξει κανέναν. Προσπαθούσα να τους βοηθήσω, αλλά δε μπορούσα. Δεν πίστευα ότι κάποιος μπορεί να κάνει τέτοιο κακό. Κάποια στιγμή λοιπόν μου είπαν ότι είχαν καταλήξει ποιος έκανε την επίθεση. Μου μιλούσαν για τη κατηγορούμενη και μου έλεγαν ότι εκείνη μου επιτέθηκε. Μαζί με αυτούς προσπαθούσα και εγώ να καταλάβω και να τους βοηθήσω. Αν ισχύει, τους έλεγα, αυτό που μου λέτε, ότι με παρακολουθεί εδώ και 1,5 χρόνο, άρα ξέρει ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτόν τον σύντροφο που είχε. Δεν μπορούσαν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα», συνέχισε και συμπλήρωσε:

«Δεν ήξερα αν ισχύουν όλα αυτά, γιατί το έκανε αυτή, τι μου έχει συμβεί, δε καταλάβαινα και δεν μπορούσαν να μου απαντήσουν. Μετά τη προφυλάκισή της προσπάθησα να εστιάσω στις δυνάμεις για να μπορέσω να βγω από το νοσοκομείο και να φέρω εις πέρας τα χειρουργεία που έπρεπε. Στα μισά των χειρουργείων ο οργανισμός μου δεν άντεξε. Ανέβαζα πυρετό, είχα πάθει λοίμωξη. Οι γιατροί μου είπαν ότι κινδύνευσε η ζωή μου. Κόλλησα και δεύτερη λοίμωξη στο μάτι που κινδύνεψα για δεύτερη φορά να το χάσω. Κάποια στιγμή με τη βοήθεια των γιατρών τα ξεπεράσαμε. Ήρθε η στιγμή που μου ανακοίνωσαν ότι θα πάρω εξιτήριο. Μου είπαν ότι επούλωσαν τα τραύματα που είχα ότι ξεκινάει ένας μαραθώνιος και ότι χρειάζονται πολλά χειρουργεία για να είμαι λειτουργική, να κουνάω τα χέρια μου, το λαιμό μου. Μου έλεγαν ότι είναι ένας μαραθώνιος με διάρκεια».

«Ήθελε να με σκοτώσει και δεν σταμάτησε ούτε μετά»

«Κάποια στιγμή, αφού επέστρεψα στο σπίτι μου, η έρευνα συνεχιζόταν. Κάποια στιγμή οι αστυνομικοί με ενημέρωσαν για κάποια στοιχεία που βρίσκονταν στο υπολογιστή της και με ρώτησαν αν γνωρίζω κάτι. Είμαστε από διπλανά χωριά, αλλά ποτέ δεν κάναμε παρέα με την κατηγορούμενη, γνωριστήκαμε εδώ στην Αθήνα. Βρεθήκαμε σε κάποιες γιορτές γενέθλια στο σπίτι συγγενών μου και ανταλλάζαμε κάποιες κουβέντες. Μου είπαν για κάποιες κουβέντες που είχαν γίνει μεταξύ της ξαδέλφης μου και της κατηγορουμένης μετά την επίθεση. Οι αστυνομικοί με ρώτησαν αν γνωρίζω κάτι. Μου ζητήθηκε αν μπορώ να μάθω τι είχε ειπωθεί μεταξύ τους. Κάλεσα τη ξαδέλφη μου στο τηλέφωνο και την ρώτησα τι έχουν πει. Τη ρώτησα αν ισχύει και τι ακριβώς είχε ειπωθεί. Μου είπε ότι ισχύει ότι υπήρχε επικοινωνία μεταξύ τους, ότι δεν μου το είπε για να μη με φέρει σε δύσκολη θέση. Μου είπε, μεταξύ των συζητήσεων, ότι είχαν μιλήσει και για μένα, όπως όλοι φίλοι και γνωστοί μιλούσαν για μένα. Τη ρωτούσε η κατηγορουμένη πως είμαι, αν με είδε και πως ήταν τα μέτρα στο νοσοκομείο λόγω Covid. Εκείνη της είπε ότι δε μπορούσε να μπει στο νοσοκομείο και ότι είχε δει μόνο τη μητέρα μου στο προαύλιο. Επίσης μου ανέφερε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που της είχε κάνει εντύπωση. Η κατηγορούμενη, όπως της είπε, έκανε ένα σχόλιο πολύ προσβλητικό για μένα. Της είπε η Εφη, «οκ, αν δε μπορεί να δουλέψει θα πάρει την αποζημίωση και θα ζήσει». Δεν έγινε κάτι. Αυτό θύμωσε τη ξαδέλφη μου.

Αυτό το περιστατικό, σε συνδυασμό με τις αναζητήσεις που με ενημέρωσαν πως είχε κάνει μετά την επίθεση και σε συνδυασμό με άλλα τουλάχιστον δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στο νοσοκομείο – η μητέρα μου, μου είπε ότι κάποιοι ήλθαν στο νοσοκομείο να με δουν αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος -, όλα αυτά με έκαναν να πιστέψω ότι ήθελε πραγματικά να με σκοτώσει και δεν σταμάτησε ούτε και μετά.

«Σίγουρα ξέρω ότι δεν έχει μετανιώσει»

Όλα αυτά αν τα συνδυάσει κανείς, και σύμφωνα με το συμπέρασμα των αστυνομικών, ήταν να με σκοτώσει. Έμαθα εκ των υστέρων ότι έγιναν άλλες τρεις απόπειρες. Άλλες δυο έξω από το σπίτι μου, την είδαν οι γείτονες να κουβαλάει κάτι ύποπτο πάνω της. Σύμφωνα με τα στοιχεία είχε γίνει μια ακόμη απόπειρα τη προηγούμενη ημέρα, η οποία απλά απετράπη διότι δε με πρόλαβε. Δε κατάφερε να με σκοτώσει. Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι πάλι, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, με τρομάζει ότι είχε μια συμπεριφορά ανθρώπου – είχε αναστατωθεί όλος κόσμος για το ποιος το έκανε – και αυτή βγαίνει και διασκεδάζει και χορεύει πάνω στα τραπέζια. Αντί να πει τι πήγα και έκανα, ενθαρρύνεται ακόμη περισσότερο και αρχίζει και αναζητά τρόπους και όπλα… Βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν πτοείται που γίνεται ακόμη χειρότερος. Αυτό είναι που με φοβίζει. Και δε ξέρω ακόμη, ούτε τα κίνητρα, ούτε ποιοι άλλοι γνώριζαν, γιατί υπάρχουν και άλλοι. Σίγουρα ξέρω ότι δεν έχει μετανιώσει».

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες και ένταση στην πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης-1
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ένταση κατά τη διάρκεια της δίκης

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων της πολιτικής αγωγής, σημειώθηκε ένταση μεταξύ της οικογένειας της Ιωάννας Παλιοσπύρου και της κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι, Έφης Κακαράντζουλα.

Η συνήγορος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, της απηύθυνε ερώτηση, αν η κατηγορούμενη της έχει πει κάτι σήμερα ή αν της ζήτησε συγγνώμη. «Κύριε πρόεδρε», ακούστηκε να λέει η κατηγορούμενη στο σημείο αυτό, προκαλώντας την οργή της οικογένειας της Ιωάννας. Ο αδερφός και η μητέρα του θύματος της επιτέθηκαν φραστικά στην κατηγορούμενη με βαριές εκφράσεις, ενώ έκαναν κίνηση να πλησιάσουν την κατηγορούμενη, ωστόσο, παρενέβησαν οι αστυνομικοί.

Οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής 

Κατά την εξέταση από την πολιτική αγωγή, ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας ανέφερε (για την κατηγορούμενη) πως την έβλεπαν να διασκεδάζει, να συναναστρέφεται με τον κόσμο και να είναι χαρούμενη σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Ρώτησε την Ιωάννα αν γνωρίζει δύο άτομα, που εκείνη λέει ότι δεν τα γνωρίζει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι προς τα δύο συγκεκριμένα άτομα υπάρχουν κλήσεις της κατηγορουμένης. Ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν γιατί ο άντρας μέσω δικηγόρου του, κάπου έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να την παρακολουθεί και να την προμηθεύσει με βιτριόλι. Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη, χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνεργείας, ανέφερε και πρόσθεσε:

«Εμφανίστηκε δικηγόρος σε κανάλια και είπε ότι εκπροσωπεί τον άντρα που προτείνουμε μάρτυρα. Αυτός είπε για το καυστικό υγρό και για την παρακολούθηση. Από τη στιγμή που υπάρχουν οι κλήσεις αμέσως μετά το περιστατικό σε αυτά τα άτομα όφειλε ο ανακριτής να τα καλέσει».

Ο κ. Λύτρας απηύθυνε ερωτήσεις προς την Ιωάννα

Η κατηγορούμενη ήθελε να σας βλάψει;

Απάντηση: Από τη μεγάλη ποσότητα και τη μεγάλη περιεκτικότητα του υγρού, λόγω του ότι το μετέφερε και το μετάγγισε σε διαφορετικό δοχείο για να φύγει όλο με μια κίνηση. Στο ότι στόχευσε στο πρόσωπο μου και με εγκλώβισε στο σημείο της επίθεσης αλλά και η συμπεριφορά της μετά, δείχνουν ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει αλλά έχει αποθρασυνθεί και σχεδιάζει να ρισκάρει να έρθει στο νοσοκομείο… Όλα αυτά δείχνουν ότι η πρόθεση της ήταν να με σκοτώσει .

Σας ζήτησε μέσω κάποιου προσώπου συγνώμη;

Απάντηση: Δεν έχει επικοινωνήσει κανένας από την οικογένειά της και δεν έχει ειπωθεί τίποτα ούτε προς εμένα ούτε προς την οικογένειά μου.

Μάθατε ότι ήταν μεταμφιεσμένη;

Απάντηση: Φορούσε περούκα και διπλά γάντια για να μην πάθει ζημιά από το υγρό που κουβαλούσε. Όλα αυτά έχουν βρεθεί στο σπίτι της.

Οι γιατροί σας έχουν πει ότι η εμφάνιση σας θα μπορέσει να αποκατασταθεί;

Απάντηση: Η τοποθέτηση των γιατρών είναι ότι έγινε δεν μπορεί να ξεγίνει. Η βλάβη είναι μόνιμη. Η αναπηρία είναι μόνιμη θα με ακολουθεί σε όλη μου τη ζωή. Δεν υπάρχει τρόπος να επανέλθει η φυσιογνωμία μου όπως τη ήξερα. Ούτε το δέρμα μου να είναι ξανά όπως πριν…

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω – Η Ιωάννα ξέρει γιατί έγινε όλο αυτό»

Κλείνοντας την κατάθεση της η Ιωαννα ζήτησε να τοποθετηθεί

«Θέλω να πω ότι από εκείνη την ημέρα το μεγαλύτερο συναίσθημα που νιώθω είναι φόβος. Φόβος γιατί δεν γνωρίζω το λόγο της επίθεσης, αλλά και γιατί δεν γνωρίζω ποιοι άλλοι είχαν συμμετάσχει σε αυτή τη επίθεση εναντίον μου. Είμαι βέβαιη ότι αν είχε καταφέρει να μου επιτεθεί στο σπίτι μου, όπως αρχικά σχεδίαζε, αν είχε γίνει η επίθεση εκεί που είμαι μόνη μου και βράδυ που συνήθως γυρίζω στο σπίτι, εγώ σήμερα δε θα ήμουν εδώ. Θα επιτύχει το σκοπό της».

Αμεσως μετά, ο συνήγορος της κατηγορούμενης ζήτησε να κάνει δήλωση, με τον αδελφό της Ιωάννας να εκνευρίζεται.

Κατηγορούμενη: Θα ήθελα να απευθυνθώ προς το θύμα…

Αδελφός θυματος: Μη ξανά κοιτάξεις από εδώ!

Κατηγορούμενη: Ξερω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσυ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή.

«Οι τοίχοι άφριζαν. Υπάρχουν ακόμα σημάδια»

Συγκλονιστική η περιγραφή του διευθυντή του γραφείου ασφαλιστικής εταιρίας που εργαζόταν η Ιωάννα. «Οι τοίχοι άφριζαν. Υπάρχουν ακόμα σημάδια. Διαβρώθηκε η επιφάνεια, φαινόταν σκαμμένο και το μάρμαρο και οι τοίχοι» δήλωσε μεταξύ άλλων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σχετικά με τα όσα είδε μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Ιωάννα, το πρωινό της 20ης Μαΐου του 2020.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως κατέβηκε αμέσως στην είσοδο της πολυκατοικίας μετά την επίθεση και ήταν αυτός που πήγε στο φαρμακείο που έτρεξε η Ιωάννα για να πάρει τα πράγματα της να τα πάει στο νοσοκομείο.

Διευθυντής εταιρίας: «Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά»

«Πήγα στο φαρμακείο να παραλάβω τα πράγματα της για να τα πάω στο νοσοκομείο. Ανοίγοντας την τσάντα διαπίστωσα ότι κρατάω τα γυαλιά της και είναι λιωμένα. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Προσπάθησα να μάθω πώς ήταν για να ενημερώσω τους οικείους της. Όταν μπήκα στην εντατική, αυτό που αντίκρισα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς τις αισθήσεις του, με ένα χρώμα καφέ-μαύρο σε όλο το πρόσωπο και το χρώμα παρέπεμπε σε λείψανο. Άκουσα να ψελλίζει “καίγομαι και κρυώνω” και οι νοσοκόμοι τις έδιναν σκευάσματα για να διαχειριστούν το σοκ. Μου είπαν ότι το βιτριόλι ακόμα διάβρωνε τους μύες της. Δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για την κατάσταση της υγείας της, μόνο ότι η ζωή της είναι σε κίνδυνο…Άκουσα αργότερα, πριν συλληφθεί η κατηγορούμενη, ότι στο νοσοκομείο αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, γιατί κάποιος επιχείρησε να εισέλθει».

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης, ότι κάποια στιγμή η Ιωάννα του είπε πως την ενημέρωσε η Αστυνομία «ότι υπάρχει μια τηλεφωνική συνδιάλεξη της κατηγορουμένης με την ξαδέρφη της (της Ιωάννας), λίγες μέρες μετά την επίθεση. Μου είπε ότι θα πάρω την ξαδέρφη μου να δω τι ήταν αυτό το τηλεφώνημα. Την πήρε μπροστά μου και άκουγα, γιατί μίλαγε με ηχείο λόγω του ότι δεν ακούει. Η ξαδέρφη της, της είπε πως η κατηγορούμενη ρώτησε πώς είναι η Ιωάννα και αν μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο και ότι εκείνη της απάντησε ότι δεν μπόρεσε να τη δει. Επίσης έχω συγκρατήσει, ότι η ξαδέρφη, της μετέφερε ότι η κατηγορούμενη της είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αυτό που έγινε στην Ιωάννα, ότι θα πάρει αποζημίωση και θα μπορέσει να αγοράσει ένα σπίτι. Αυτό την Ιωάννα και εμένα εκείνη την ώρα μας συγκλόνισε».

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες και ένταση στην πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης-2
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οδηγός ταξί: «Περίμενε με, δεν θα αργήσω πολύ», μου είπε η κατηγορούμενη

Στην κατάθεση της, η οδηγός του ταξί που χρησιμοποίησε η δράστις για την επίθεση, είπε πως της έκανε εντύπωση η αμφίεση της εκείνο το πρωί, γιατί αν και έκανε πολύ ζέστη, η 37χρονη ήταν ιδιαίτερα βαριά ντυμένη. Η μάρτυρας κατέθεσε πως η κατηγορούμενη, το πρωί της επίθεσης μπήκε στο ταξί «μου είπε “καλημέρα, περίμενε με, δεν θα αργήσω πολύ”.

Κατάλαβα ότι πέρασε τον δρόμο απέναντι, δεν είδα αν κρατούσε κάτι στα χέρια της, θυμάμαι ξεκάθαρα ότι είχε τσάντα και πορτοφόλι, δεν θυμάμαι αν κρατούσε κάτι άλλο. Σε δέκα λεπτά ήρθε τρέχοντας και μου ζήτησε να την πάω στο ίδιο σημείο από όπου την είχα παραλάβει, μπήκε από την πόρτα πίσω μου αυτή τη φορά, από την πλευρά του δρόμου.

Όταν φτάσαμε, μου είπε, καλή συνέχεια και ίσως να σε ξαναχρειαστώ, έχω και το τηλέφωνο σου. Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια της κούρσας ήταν ένας πολύς σύντομος διάλογος, ήταν φιλική, ήρεμη, δεν αντιλήφθηκα ταραχή».

Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην έρευνα για την επίθεση, είπε στην κατάθεση του πως μέρες πριν την επίθεση, η κατηγορούμενη επικοινωνούσε με τηλεκάρτα με άνδρα πακιστανικής καταγωγής.

Ο συνήγορος της Ιωάννας απευθύνθηκε προς την έδρα λέγοντας: «Πληροφορήθηκα ότι η κατηγορούμενη ζήτησε το λόγο για να απευθυνθεί στο δικαστήριό σας και είπε προς το θύμα ότι “γνωρίζεις το λόγο της επίθεσης”. Πώς είναι δυνατόν να έχει καταστρέψει μια ανθρώπινη ζωή και να λέει τέτοια πράγματα και να μην την επαναφέρετε στη θέση της. Και να μην τη ρωτήσετε τι εννοεί!».

Η κατηγορούμενη αντέδρασε σε όσα είπε ο κ. Λύτρας λέγοντας: «Σας παρακαλώ πολύ». Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων, ενώ αναμένεται να διακοπεί το βράδυ.

Το ξέσπασμα της Ιωάννας έξω από το δικαστήριο

«Καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο. Να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη τη δική μου, του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης» σημείωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου αναφερόμενη στην κατηγορουμένη, σε δηλώσεις της έξω από το δικαστήριο μετά τη λήξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της.

«Έχουμε δει και άλλους θύτες στυγνών εγκλημάτων να προσπαθούν να διαχειριστούν την κοινή γνώμη» ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου και πρόσθεσε πως «είναι προφανές ακόμα και σήμερα ότι δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας».

«Πιστεύω ότι ακόμη και πέντε και 10 χρόνια να μείνει στη φυλακή, όταν θα βγει ο σκοπός της θα είναι να με αποτελειώσει. Όλη η συμπεριφορά της οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα» επεσήμανε.

 

Νωρίτερα, κατά την την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλόνισε με την περιγραφή της, τονίζοντας ότι καιγόταν και φώναζε για βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων πολιτικής αγωγής, σημειώθηκε ένταση μεταξύ της οικογένειας της Ιωάννας Παλιοσπύρου και της κατηγορούμενης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή