Συνελήφθη λιμενικός για ναρκωτικά – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. το πελατολόγιό του

Συνελήφθη λιμενικός για ναρκωτικά – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. το πελατολόγιό του

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών αξιωματικός του Λιμενικού από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Μαζί του συνελήφθησαν και πέντε ιδιώτες για ναρκωτικά και όπλα.

Αφετηρία της έρευνας υπήρξε καταγγελία σε βάρος του αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος (ο οποίος υπηρετούσε στο λιμεναρχείο Στυλίδας) στις αρχές του έτους. Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική στο πλαίσιο της οποίας έγιναν άρσεις απορρήτου, ενώ στο τελικό στάδιο της έρευνας έγιναν έφοδοι σε Πειραιά και Φθιώτιδα.

Ο επίορκος Λιμενικός συνελήφθη σε Ι.Χ. στον Πειραιά. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν: 3.7 γραμμάρια κοκαΐνη και ένα κουτί με κάνναβη 137 γραμμαρίων.

Από την άρση απορρήτου στο κινητό τηλέφωνο του Λιμενικού προέκυψε και το πελατολόγιό του. Ανάμεσα σε αυτούς που προμηθεύτηκαν – δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν προϋποθέσεις αυτόφωρης σύλληψης – φέρεται να είναι γνωστός ηθοποιός.

O λιμενικός φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά ακόμα και εν ώρα υπηρεσίας

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, από τη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρων στα διερευνώμενα αδικήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, προκειμένου να αποκρύπτουν τη δραστηριότητά τους από τις διωκτικές αρχές».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη, σε οικίες και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 257,9 γραμμάρια κάνναβη,
  • 10 δενδρύλλια κάνναβης,
  • 4,55 γραμμάρια κοκαΐνη,
  • 325 γραμμάρια λαθραίου καπνού,
  • πιστόλι με γεμιστήρα,
  • μεταλλική σιδερογροθιά,
  • 57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου,
  • κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim,
  • 4.800 ευρώ.

Οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, τα ψηφιακά πειστήρια και το όπλο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή