Νέο Ηράκλειο: Σύλληψη μέλους της Propatria για την επίθεση ακροδεξιών σε αντιφασιστική συγκέντρωση

Νέο Ηράκλειο: Σύλληψη μέλους της Propatria για την επίθεση ακροδεξιών σε αντιφασιστική συγκέντρωση

Συνελήφθη από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας 'Ελληνας για τη συμμετοχή του στα χθεσινά επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο Αττικής

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας Έλληνας για τη συμμετοχή του στα χθεσινά επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2019 για επεισόδια με αναρχικούς στην Καλλιθέα στη διάρκεια παρέλασης για τη επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Τότε, στην πλατεία Κύπρου όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, είχαν συγκεντρωθεί για την κατάθεση στεφάνων περίπου 200 άτομα, από το ΠΑΜΕ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι άλλες οργανώσεις. Στις Τζιτζιφιές είχαν μαζευτεί 50 άτομα, ακροδεξιών «αποχρώσεων», οι οποίοι είχαν προσπαθήσει να κινηθούν έως την πλατεία της Καλλιθέας, όπου θα γινόταν η παρέλαση, με σκοπό να επιτεθούν στους αριστεριστές συγκεντρωμένους. Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις τους είχαν σταματήσει στη λεωφόρο Θησεώς, με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση, και με βόμβες μολότοφ. 

Πιο πρόσφατα, ο συλληφθείς είχε προσαχθεί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας σε επεισόδια στο περιθώριο διαδηλώσεων κατά των μέτρων για COVID.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία δραστηριοποιείται στις τάξεις της ομάδας Propatria.

Οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν σε βίντεο στο οποίο φάνηκε το πρόσωπο του ενώ διέκριναν και ένα χαρακτηριστικό τατουάζ που έχει.

Μάλιστα αναγνωρίστηκε σε φωτογραφία και από ένα από τα θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε χθες εναντίον συμμετεχόντων σε εκδήλωση της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ΚΕΕΡΦΑ για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι δράστες που, σύμφωνα με την αστυνομία ήταν 15 άτομα, με μαύρα ρούχα και κράνη, χτύπησαν κάποιους από τους συγκεντρωθέντες και στη συνέχεια διέφυγαν.

Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τρία άτομα, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία, δεν επιθυμούσαν να μεταβούν σε νοσοκομεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή