Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι DJ’s – 300 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι DJ’s – 300 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες DJ’s της Θεσσαλονίκης βγήκαν στους δρόμους της πόλης εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα της εστίασης.

Όπως μεταδίδει το ThessToday.gr, εργαζόμενοι και μέλη του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης είδαν να χάνουν το μεροκάματό τους για τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, γεγονός που τους οδήγησε στη λήψη άμεσων αποφάσεων για κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από τη συναυλία του Γιάννη Πάριου, όπου έδωσαν το «παρών» διαμαρτυρόμενοι με τα ακουστικά στο χέρι.

Στον Λευκό Πύργο συγκεντρώθηκαν DJ’s, σερβιτόροι, βοηθοί, μπάρμαν και εργαζόμενοι λοιπών επαγγελμάτων και με κεντρικό σύνθημα «φτάνει, σταμάτησε να υπάρχει λογική στις αποφάσεις σας, κύριοι» απαιτούν να αποσυρθεί άμεσα το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής και ταυτόχρονα να δοθεί αποζημίωση από την πρώτη μέρα αναστολής εργασίας τους.

Όπως εξηγούν, θεωρούν «αδικία» το γεγονός ότι επιτρέπεται η μουσική στις συναυλίες, ενώ, την ίδια ώρα, τίθεται θέμα επιβίωσης 300 εργαζομένων του κλάδου που ασκούσαν νόμιμα το επάγγελμά τους μέχρι την εκ νέου εφαρμογή του μέτρου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Δισκοθετών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καλτσάς, σε δηλώσεις του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «ζητάμε να ανοίξει η μουσική στην εστίαση και να δοθεί αποζημίωση για την αναστολή εργασίας. Έχουμε μείνει ξεκρέμαστοι», τόνισε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως «άδικο». «Μας έχουν “κλείσει” εμάς, ενώ την ίδια ώρα διεξάγονται συναυλίες με χιλιάδες άτομα». Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Καλτσά, 300 εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς εργασία, ενώ, περίπου 200 καταστήματα (κέντρα διασκέδασης στην πλειοψηφία) έχουν μείνει κλειστά ή παρουσιάζουν μειωμένους τζίρους εξαιτίας της απαγόρευσης της μουσικής.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το Σωματείο Δισκοθετών Θεσσαλονίκης είναι σε συνεννόηση με εκείνο της Λάρισας και θα ακολουθήσουν κι άλλα στο μέλλον, με στόχο τη μαζικότερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, καθώς, όπως σύμφωνα με τον κ. Καλτσά, το μέτρο απαγόρευσης μουσικής αποτελεί «ταφόπλακα» για τον κλάδο των DJ’S.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή