Στον εισαγγελέα ο 34χρονος Ιρακινός ύποπτος για ΙΚ – Έρευνες στο σπίτι του στα Πατήσια

Στον εισαγγελέα ο 34χρονος Ιρακινός ύποπτος για ΙΚ – Έρευνες στο σπίτι του στα Πατήσια

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως ύποπτος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κρατείται από χθες ένας 34χρονος υπήκοος Ιράκ. Συνελήφθη το μεσημέρι από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής με τη συνδρομή και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Απολογήθηκε χθες το απόγευμα ενώπιον των αστυνομικών και σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένο να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε δύο βίντεο φαίνεται και κυρίως ακούγεται να κάνει κήρυγμα υπέρ της οργάνωσης – Ο κατηγορούμενος ήρθε στην Ελλάδα το 2017.

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, ο κατηγορούμενος ήρθε στην Ελλάδα το 2017. Μπήκε στη χώρα μέσω Λέσβου, σε βάρκα με παράτυπους μετανάστες. Εκτοτε κατέθεσε δύο φορές αιτήματα στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ζητώντας να του χορηγηθεί άσυλο. Και τα δύο απορρίφθηκαν, ενώ πιο πρόσφατα είχε προσφύγει στο διοικητικό πρωτοδικείο κατά των απορριπτικών αποφάσεων επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους. Πρόσφατα, ξένη υπηρεσία πληροφοριών ενημέρωσε την αντίστοιχη ελληνική για την παρουσία του 34χρονου στη χώρα, με την επισήμανση ότι προ επταετίας και συγκεκριμένα το 2014 ο συλληφθείς υπήρξε μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Υπέδειξαν μάλιστα στους Ελληνες αξιωματούχους ασφαλείας δύο βίντεο ανηρτημένα στο Διαδίκτυο. Σε αυτά ο 34χρονος δεν φαίνεται να παίρνει μέρος στις θηριωδίες του Ι.Κ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στην «Κ» καλά ενημερωμένες πηγές, φαίνεται και κυρίως ακούγεται να κάνει κήρυγμα υπέρ της οργάνωσης. Καθώς το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση είναι διαρκές, η Αντιτρομοκρατική προχώρησε στη σύλληψή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν από το σπίτι στην περιοχή των Πατησίων, όπου έμενε μαζί με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους.

Τις απογευματινές – βραδινές ώρες χθες απολογήθηκε ενώπιον των αστυνομικών και σήμερα είναι προγραμματισμένη η μεταγωγή του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του.

Παρόμοια υπόθεση εκτυλίχθηκε προ ενός έτους, όταν αστυνομικοί συνέλαβαν στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα 27χρονο Σύρο με την κατηγορία ότι συμμετείχε στο Ισλαμικό Κράτος. Αφορμή για τη σύλληψή του είχαν υπάρξει επεισόδια που είχε προκαλέσει στη δομή, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να είχε ήδη από καιρό εντοπίσει βίντεο στο Διαδίκτυο στο οποίο εμφανίζεται μαζί με άλλα μέλη τoυ ISIS να κακομεταχειρίζεται αιχμαλώτους, που κατά μία εκδοχή αργότερα εκτελέστηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή