Καιρός: Προ των πυλών το πρώτο γενικευμένο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου

Καιρός: Προ των πυλών το πρώτο γενικευμένο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον ερχομό του πρώτου γενικευμένου κύματος κακοκαιρίας του φθινοπώρου, 110 ημέρες μετά τις πολυήμερες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν κατά το πρώτο μισό του Ιουνίου, κάνει λόγο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ατμοσφαιρική διαταραχή στην ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας αναμένεται να σχηματίσει βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινούμενο αργά ανατολικά θα επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου έως και το τέλος της εβδομάδας. 

Επισημαίνεται ότι:

  • Τα ισχυρά φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
  • Σημαντικές και κατά περιόδους ισχυρές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις καμένες εκτάσεις της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.
  • Περισσότερο θα επηρεαστούν τμήματα της Δυτικής Ελλάδας (Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος, Δυτική Στερεά) όπου τα φαινόμενα εκτός από ένταση θα έχουν και αυξημένη διάρκεια.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/ καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου.

Καιρός: Προ των πυλών το πρώτο γενικευμένο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή