Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Κορφιάτη στη Ζάκυνθο

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία Κορφιάτη στη Ζάκυνθο

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν τους φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, πέρυσι τον Ιούνιο, να είναι τα ίδια πρόσωπα που, ένα χρόνο αργότερα, δολοφόνησαν τον σύζυγό της Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν τους φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, πέρυσι τον Ιούνιο, να είναι τα ίδια πρόσωπα που, ένα χρόνο αργότερα, δολοφόνησαν τον σύζυγό της Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο. Ο φόνος της 37χρονης εξάλλου είχε εξαρχής θεωρηθεί «παράπλευρη απώλεια», καθώς οι δολοφόνοι της, που είχαν στήσει ένοπλη ενέδρα στα Λιθάκια Ζακύνθου, στόχευαν όχι την ίδια αλλά τον 53χρονο σύζυγό της. Με τις σφαίρες κατά της μοτοσικλέτας του ζεύγους να τραυματίζουν θανάσιμα την άτυχη κοπέλα, όχι όμως και τον Κορφιάτη, ο οποίος βρισκόταν στη θέση του οδηγού.

Ο φόνος της Κλουτσινιώτη εξιχνιάστηκε τον περασμένο Ιούνιο. Ως δράστες συνελήφθησαν έξι άτομα, ανάμεσα στα οποία ένας απότακτος αστυνομικός και δύο ποινικοί, με τους οποίους ο Κορφιάτης βρισκόταν σε «πόλεμο» έχοντας παλαιότερα καταθέσει εναντίον τους σε δίκες που οδήγησαν σε βαριές καταδίκες. Μετά τις απολογίες τους, οι βασικοί κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ο ένας στη φυλακή Δομοκού και ο δεύτερος στη φυλακή Αλικαρνασσού, όπου και παραμένουν.

Είναι οι ίδιοι δράστες που τον Ιούνιο του 2020 είχαν δολοφονήσει την 37χρονη σύζυγό του.

Τους δράστες της περυσινής φονικής ενέδρας που οδήγησε στη δολοφονία της συζύγου του είχε υποδείξει ο ίδιος ο Κορφιάτης σε μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2020, δίχως πάντως η ΕΛ.ΑΣ. να καταφέρει να προλάβει τις εξελίξεις. Ετσι, τον Μάιο του 2021, ένα χρόνο δηλαδή μετά τη δολοφονία της συζύγου του και ενώ ο φόνος της παρέμενε ανεξιχνίαστος, δύο άτομα πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ίδιο τον Κορφιάτη, σε λογιστικό γραφείο στην πόλη της Ζακύνθου.

Ο φόνος Κορφιάτη επιτάχυνε τις εξελίξεις. Χάρη σε μια μαρτυρία-κλειδί η αστυνομία σχημάτισε δικογραφία εις βάρος 6 ατόμων για τον φόνο της Κλουτσινιώτη, ενώ χθες το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι πέτυχε την εξιχνίαση και της δολοφονίας του Κορφιάτη. Δύο από τους βασικούς κατηγορουμένους στην πρώτη υπόθεση περιγράφονται ως συμμετέχοντες και στη δεύτερη ανθρωποκτονία. Ταυτοποιήθηκαν από DNA σε όπλα, γάντια και κράνος μοτοσικλέτας που βρέθηκαν σε αγροικία-κρησφύγετο στο χωριό Αμπελάκια Ηλείας, όπου είχαν καταφύγει μετά τον φόνο του 53χρονου αντιπάλου τους.

Η εμπλοκή των υπολοίπων τεσσάρων προέκυψε από την κατάθεση ενός αλλοδαπού –επίσης κατηγορουμένου– που ανακρινόμενος αποκάλυψε στους αστυνομικούς τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εκτέλεση του Κορφιάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή