Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Σέρρες, Καρδίτσα – Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Σέρρες, Καρδίτσα – Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης

Στο «κόκκινο» παραμένουν οι Π.Ε. Καστοριάς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Λάρισας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας βρίσκονται στο «κόκκινο» (επίπεδο 4), βάσει του νέου επιδημιολογικού χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορωνοϊό εισέρχονται από σήμερα οι Σέρρες και η Καρδίτσα.

Παράλληλα, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη, στο «κόκκινο» παραμένουν οι Π.Ε.:

  • Καστοριάς,
  • Πέλλας,
  • Ημαθίας,
  • Πιερίας,
  • Λάρισας,
  • Κιλκίς,
  • Θεσσαλονίκης,
  • Χαλκιδικής,
  • Καβάλας,
  • Δράμας,
  • Ξάνθης.
Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» Σέρρες, Καρδίτσα – Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης-1
Πηγή: covid19.gov.gr

Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα. 

Γεραπετρίτης: Οι εμβολιασμένοι ανακτούν σχεδόν το σύνολο των ελευθεριών τους

Νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτηςδιευκρίνισε ότι στις περιοχές με ιδιαίτερο επιδημιολογικό βάρος, δεν θα έχουμε πλέον αυτούς τους περιορισμούς κίνησης και απαγόρευσης μουσικής που ισχύουν σήμερα, ενώ έκανε λόγο για μια νέα φάση, κατά την οποία όσοι έχουν εμβολιαστεί αποκτούν ελευθερίες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «σε κάποιο μέτρο ναι, αλλάζει η ζωή των εμβολιασμένων». Όπως είπε, οι αποφάσεις -οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας- βασίζονται σε μια βασική αρχή: ότι σε σύγκριση με πέρσι και με την αρχή του έτους, πλέον το εμβόλιο έχει καταστεί καθολικά προσβάσιμο αγαθό.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για εμβολιασμένους

«Δεν μπορούμε να διατηρούμε την κοινωνία σε καθεστώς έστω και μερικών περιορισμών» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι εκείνοι που επιτέλεσαν το χρέος τους, δεν μπορούν να έχουν περαιτέρω περιορισμούς. Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι δεν υπήρχε ζήτημα lockdown και τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι ανακτούν σχεδόν το σύνολο των ελευθεριών που είχαν.

Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται πλήρη προνόμια

Το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι όλη η εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να υπόκεινται σε άλλους περιορισμούς, πέρα από αυτούς που ισχύουν για αποστάσεις και μάσκες.

«Πολύ σύντομα» αποφάσεις για τρίτη δόση σε όλους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού οριζόντια για όλους.

Όπως είπε, η συζήτηση με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί πόσοι μήνες θα πρέπει να έχουν παρέλθει από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Ερωτηθείς αν «βλέπει» τους εμβολιασμούς με τρίτη δόση προς το τέλος του έτους, απάντησε «νομίζω πιο γρήγορα».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή