Κακοκαιρία Αθηνά: Ισχυρή βροχή στην Κέρκυρα, δεμένα πλοία στο Ιόνιο

Κακοκαιρία Αθηνά: Ισχυρή βροχή στην Κέρκυρα, δεμένα πλοία στο Ιόνιο

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από χθες το βράδυ στην Κέρκυρα, με το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνάς» να γίνεται αισθητό σε όλο το νησί

3' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα νησιά του Ιονίου άρχισε να γίνεται αισθητό το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνάς».

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από χθες το βράδυ στην Κέρκυρα. Την ίδια ώρα δυνατοί άνεμοι πλήττουν το νησί των Παξών.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Αθηνά: «Ψυχρή λίμνη» θα προκαλέσει τοπικά ισχυρά φαινόμενα – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε αρκετούς δρόμους της Κέρκυρας. Βάσει μαρτυριών που επικαλείται το Corfutvnews, προσοχή χρειάζεται στον εσωτερικό δρόμο του Ποταμού, καθώς είναι πλημμυρισμένος σε αρκετά σημεία.

Ως προς τους Παξούς, όπως ανέφερε το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σπύρος Βλαχόπουλος, «το νησί πλήττεται από ισχυρούς ανέμους, ενώ για την ώρα δεν έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα, με την ένταση της βροχής να είναι μέτρια».

Κλειστά σχολεία, μήνυμα από το 112

Κλειστές θα μείνουν εξάλλου σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα και στους Παξούς, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενώ μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Κέρκυρας και των Παξών το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας απέστειλε επείγουσα προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, προτρέποντας τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν.

Υπενθυμίζεται ότι μηνύματα από το 112 εστάλησαν χθες το βράδυ, προειδοποιώντας για ακραία καιρικά φαινόμενα σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Έρχεται η κακοκαιρία «Αθηνά»

Προβλήματα στην προσγείωση αεροπλάνων

Ιδιαίτερα προβλήματα στην προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας προκάλεσε η κακοκαιρία «Αθηνά», με αποτέλεσμα τέσσερις πτήσεις είτε να επιστρέψουν στην Αθήνα είτε να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, «ήδη οι δύο πτήσεις από Αθήνα αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, μία πτήση από Νάπολη άλλαξε κατεύθυνση προσγείωσης με αποτέλεσμα να προσγειωθεί και αυτή στην Αθήνα, ενώ η πτήση από Βαρσοβία αναμένεται να προσγειωθεί στην Πρέβεζα. Η κακοκαιρία που πλήττει το νησί προκάλεσε χαμηλή ορατότητα στο αεροδρόμιο, με συνέπεια να μη γίνεται εφικτή η προσγείωση των αεροπλάνων».

Δεμένα πλοία

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας και της Λευκίμμης τα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά διεξάγονται έως αυτή την ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Κέρκυρας οι άνεμοι που πνέουν αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο είναι νοτιοανατολικοί και αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ.

Υπενθυμίζεται ότι δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Το απαγορευτικό για τα πλοία των ακτοπλοϊκών γραμμών Ζακύνθος – Kυλλήνη και Κεφαλονιά – Κυλλήνη ισχύει έως τις 18:00, οπότε αναμένεται νέα ενημέρωση.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Η «Αθηνά» φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Σημειώνεται πως από χθες το βράδυ ένα σύστημα που φέρνει βροχές και καταιγίδες επηρεάζει τις περιοχές από τα δυτικά προς το κέντρο της χώρας. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας του φθινοπώρου, που ονομάστηκε «Αθηνά» από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εισέρχεται στη χώρα από το Ιόνιο, όπου στο βόρειο τμήμα του υπήρχε πρόβλεψη για χαλαζοπτώσεις. Στη συνέχεια η κακοκαιρία συνεχίζει με κατεύθυνση προς τα παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας και τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το βράδυ χθες και από τα βορειοδυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με συνοδεία ισχυρών ανέμων και πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις. Σήμερα Πέμπτη, μάλιστα, υπάρχει πρόγνωση για ισχυρούς νότιους-νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση 6 με 8 μποφόρ στα δυτικά, πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Έρχεται ένας πολύ κρύος χειμώνας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αστεροσκοπείου/meteo.gr, σήμερα τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά έντονα, με έμφαση στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου, στην Ηπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Μακεδονία και τη Βορειοδυτική Θεσσαλία, όπου θα έχουν και αυξημένη διάρκεια. Στις περιοχές αυτές θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες.

Σήμερα στην Αττική, με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ, θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι επόμενες μέρες θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα θερμοκρασίας, με την πρόγνωση του Αστεροσκοπείου να αναφέρει βροχερό καιρό και πιθανές καταιγίδες στην Αθήνα από το βράδυ της Κυριακής και τη Δευτέρα το πρωί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Corfutvnews

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή