Θ. Ζαούτης: Προτεραιότητα η αύξηση εμβολιασμών

Θ. Ζαούτης: Προτεραιότητα η αύξηση εμβολιασμών

Την αύξηση των εμβολιασμών έθεσε ως προτεραιότητα ο νέος πρόεδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αύξηση των εμβολιασμών έθεσε ως προτεραιότητα ο νέος πρόεδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ενώ υπενθύμισε ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Ερωτηθείς αν οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, είπε ότι θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Χαλάρωση αλλά και αστερίσκοι για τη νέα μέρα – Τι αλλάζει για τους εμβολιασμένους

Ως προς το ενδεχόμενο εμβολιασμών σε παιδιά από 5 έως 11 ετών, ο κ. Ζαούτης είπε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση, ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Υπενθύμισε εξάλλου ότι η δόση του εμβολίου για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Ο κ. Ζαούτης σημείωσε ότι αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη σε παιδιά με το κλείσιμο των σχολείων, ενώ ανέφερε ότι η πιθανότητα για long covid στα παιδιά φτάνει το 10%.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή