Κορωνοϊός: Χωρίς πλαφόν πληρότητας εστίαση, θέατρο και κινηματογράφοι

Κορωνοϊός: Χωρίς πλαφόν πληρότητας εστίαση, θέατρο και κινηματογράφοι

Καταργείται από αύριο Σάββατο το πλαφόν που υπήρχε στη χωρητικότητα και στην πληρότητα σε εστίαση, θέατρο και κινηματογράφους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταργείται από αύριο Σάββατο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πλαφόν που υπήρχε στη χωρητικότητα και στην πληρότητα σε εστίαση, θέατρο και κινηματογράφους, που ίσχυε στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Στον τομέα της εστίασης το μέτρο θα έχει εφαρμογή στους αμιγείς χώρους, ενώ η ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας θα διευκρινίζει εάν αυτό θα ισχύσει και για τους μεικτούς. 

Διαβάστε επίσης

Εμβολιασμός: Τρίτη δόση και για τους άνω των 50 ετών – Ανοίγει η πλατφόρμα

Οι ηλικιωμένοι θύματα της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης

Υπενθυμίζεται ότι από αύριο θα ισχύουν και οι επιπλέον ελευθερίες στους εμβολιασμένους τις οποίες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρέχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ πανδημίας.

Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Όσον αφορά στους μικτούς χώρους διασκέδασης, θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί, ενώ τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από αύριο και για 15 ημέρες οπότε θα ξανασταθμιστούν και θα απλοποιηθούν για να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.

Όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Τέλος στα μίνι λοκντάουν

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις “κόκκινες” περιοχές θα μπορούν να κινούνται όλοι οι πολίτες αρχής γενομένης από αύριο. 

Οι “κόκκινες” περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και η τήρηση των αποστάσεων.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο “κόκκινο” θα ανακοινώνονται ώστε να υπάρχει εγρήγορση του πληθυσμού, ενώ δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή