Μαρία Πολύζου: Καταγγέλλει χρόνια σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Μαρία Πολύζου: Καταγγέλλει χρόνια σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη νίκη της ζωής και την επικράτηση του φωτός έναντι του σκότους κάνει λόγο η μαραθωνοδρόμος και συγγραφέας Μαρία Πολύζου στο βιβλίο της «Μην τα παρατάς».

Η Μαρία Πολύζου μίλησε στην ΕΡΤ και για τη μεγαλύτερη μάχη που έδωσε στον στενό οικογενειακό της κύκλο, καταγγέλλοντας ότι από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο της τον πατέρα, ο οποίος ήταν «βίαιος και αλκοολικός».

«Με σωσίβιο τον αθλητισμό, τα όνειρα και τους στόχους μου κατάφερα να βγω από τη μαυρίλα και να προχωρήσω στη θέση που ήθελα εγώ να βάλω τον εαυτό μου», είπε η Μαρία Πολύζου που πραγματικά συγκλονίζει με τη δύναμη ψυχής.

Η 52χρονη πρώην πρωταθλήτρια προέτρεψε τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης να μιλήσουν χωρίς φόβο.

«Δεν είμαι σώμα: είμαι ψυχή – Και μια ψυχή πώς να τα παρατήσει;» είναι ένα από τα «συνθήματα ζωής» που έχει υιοθετήσει -όπως είπε- η ίδια.

«Το να δηλώνω “μαραθωνοδρόμος” είναι αυτό που με προσδιορίζει, είναι η βασική ιδιότητά μου, η ταυτότητά μου. Όχι μόνο ως αθλήτριας, αλλά γενικότερα. Από τη στιγμή που άρχισα να λέω και να ξαναλέω μέσα μου “δεν είμαι σώμα, είμαι ψυχή”, άρχισα να ελευθερώνομαι από όλα τα ανθρώπινα δεσμά .«Όλες αυτές οι εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, θα είναι πάντα εδώ να με γεμίζουν με πολύτιμα εφόδια, να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις, να προχωρώ ασταμάτητη και να ονειρεύομαι, να βάζω στόχους και να πιστεύω ακράδαντα ότι… τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο», ανέφερε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή